Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Обов'язки чоловіка і дружини по відношенню один до одного




Обов'язки чоловіка: захищати дружину від негативних емоцій, занепокоєнь, вислуховуючи її, захищати дружину і дітей від занепокоєнь, захищати дружину і дітей від соціальних проблем ( забезпечувати їжею, дахом, теплом, підтримувати матеріальний добробут ) . Чоловік повинен вислуховувати дружину. Якщо чоловік не вислуховує її - вона буде шукати слухачів на стороні. Чоловік повинен бути вірним дружині. Чоловік з дружиною не повинні жити цивільним союзом. Чоловік повинен брати відповідальність. Якщо дружина хоче бути вдома - чоловік не повинен забороняти . Якщо дружина хоче бути в соціумі (за умови що діти дорослі ) - також не повинен забороняти цього. Якщо дружина заробляє більше ніж чоловік , чоловік повинен продовжувати працювати , не бути ледарем. Чоловік повинен бути слугою Всевишнього, бути людиною високих ідеалів , високих принципів. Дружина може вставати пізніше ніж чоловік , але чоловік завжди повинен вставати рано і молитися Богу Богів. Чоловік повинен мати доброчесне ставлення по відношенню до жінки і до її батьків.

Обов'язки дружини : вірна чоловікові, дружина повинна мати доброчесне ставлення по відношенню до чоловіка і до його батьків. Дружина повинна підтримувати обітниці чоловіка. Дружина повинна приймати оточення чоловіка - батьків, друзів, бути поважною до них , підтримувати обітниці , цілі чоловіка , надихати чоловіка. Дружина провіряється в тому, на скільки вона поважна до нього , приймає ті умови , які є у чоловіка. Сила цнотливості дружини підтримує чоловіка . Навіть якщо дівчина не красива , але має смиренність , цнотливість , то чоловік буде любити її . Цнотливість це також вірність і покірність чоловікові. Цнотливість жінок означає також бути вмиротвореною , задовольнятися тим , що є, терпіння , смирення , вірність. Так як ми потрапили в цей світ через відсутність покірності Всевишньому , то якщо дружина хоча б перші 5 років завжди буде говорити чоловікові «так» , то чоловік буде любити її і вона розвине покірність стосовно Бога Богів . Дружина провіряється в тому , на скільки вона поважна до чоловіка , приймає ті умови , які є в чоловіка. У Ведах сказано , що з усіх відносин з чоловіком (дружина -друг , мати, донька , і т. д.) найкращі стосунки складаються з дружиною- слугою. З тією , яка виконує будь-які бажання свого чоловіка (але яка знає принципи чистоти , доброти і діє у відповідності з ними) . Шастри попереджають , що жінка не повинна служити падшому чоловікові. Падший чоловік – це атеїст , що має гріховні звички. З такою людиною краще не жити разом. Чоловік не любить коли його дружина обговорює його в присутності інших . Дружина , яка бажає в розумі іншого чоловіка або думає про розлучення , коли чоловік не падший - означає що вона не цнотлива.

Для того щоб зберігати баланс між духовним і матеріальним життям повинна бути врегульована садхана , розпорядок дня. В основі правильної побудови сім'ї повинно бути бажання духовно розвиватися і допомагати , сприяти один одному в цьому. Перш ніж одружитися , молоді люди повинні чітко бачити орієнтири спільного життя , свою сумісність один з одним , розуміти смаки один одного , мотиви , спонукання на майбутнє життя. Подружжя повинні зберігати мир і вірність, у тому числі інкарнаційну з життя в життя по відношенню один до одного в сім'ї за будь-яких обставин і будувати плани разом (в іншому випадку сімейний союз є «одноразовим» , «як на ринок сходити», або, іншими словами , узаконеною проституцією). Якщо хтось один з подружжя не може дотримуватися регулюючих принципів - потрібно продовжувати підтримувати мир в сім'ї , намагатися надихати чоловіка (дружину ) дотримуватися принципів , розвиваючись поступово. Потрібно також намагатися уникати тонкого жадання - це бажання почесті , слави в суспільстві. Відносини в родині повинні бути без вказівок на борг чоловіка / дружини , а на виконанні свого обов'язку . Мова не повинна зачіпати інших , не повинно бути порожніх розмов.

Від нижчого смаку можна позбутися, тільки отримавши вищий смак. Щоб рости в гунах потрібно намагатися підніматися до гуни благості. Вчинки , їжа , середовище проживання , спосіб життя знаходяться в гунах (докладніше про гунах можна прочитати в Бхагавад - гіті ) .


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-29; просмотров: 172; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты