Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Ми творимо ЛАД в сім'ї.




У ведичній Русі була традиція у подружніх пар - вони один день на тиждень (зазвичай в шестицю) залишалися самі вдома (справи відкладали, дітей відправляли до бабусь) і присвячували цей день створенню лада у своїх відносинах. Називався цей процес милування.

Подружжя відверто говорили один одному про свої образи і просили вибачення за свої помилки, розповідали про свої переживання, про те, що їм було приємно чи неприємно, обговорювали питання виховання дітей, взаємин з батьками та іншими родичами, ділилися тим, чого їм вистачає у відносинах, а чого хотілося б більше отримуват. І не виходили з дому доти, поки питання не були вирішені, поки кожна з сторін не відчувала себе задоволеною.

Фактично в їх розпорядженні був час до вечора (або до ранку), тобто був визначений якийсь термін закінчення «переговорів», і тому і чоловік, і дружина розуміли, що час обмежений, і з якихось питань їм потрібно буде піти на поступки.

Можливо у вас відразу виникне питання, а хіба відразу не можна сказати про те, що не подобається? Навіщо чекати? Справа в тому, що в даному випадку дотримувався принцип «Не рубай з гаряча», тобто у подружжя був час обдумати, чи дійсно вони мають рацію в своїй образі, час розібратися в собі, і тільки після цього виносити те, що залишилося невирішеним, на сімейну раду. Звичайно, якщо раптом хтось не міг дотерпіти до призначеного дня, і йому потрібно було виговоритися, ніхто не говорив один одному «ні, вже, давай дочекаємося»)).

Така практика давала можливість і жінці, і чоловіку бути впевненими в тому, що їх почують, що вони зможуть висловити те, що їм важливо, що у них не виникне «незавершених» почуттів і ситуацій.

Погодьтеся, що в нашому енергійному ритмі життя просто так не завжди знаходиться час сісти і поговорити по душам, а виділення такого дня - це та точка зупинки, яка може допомогти жити в ладу і гармонії.

Природно, що для того, щоб такий день був встановлений, потрібне бажання обох і їх правильний настрій на спілкування. Можливо людям, які не звикли говорити про свої почуття, звикли носити все в собі, перший час буде складно відкриватися, але, як говоритися, апетит приходить під час їжі. Для подружжя дуже важливо розмовляти один з одним, важливо прояснювати якісь речі, важливо жити в довірі та взаєморозумінні. І ця практика - один з можливих кроків до цього.

У цей день ви можете сказати один одному про дуже багато ... Можете подумати, як будете разом розвиватися на всіх чотирьох рівнях - фізичному, соціальному, інтелектуальному і духовному.

На Русі цей ритуал називався тріумфування - тобто постановка загальних цілей на майбутній тиждень.

Так давайте ж користуватися досвідом наших Славних Предків і створювати Щасливі Сім'ї, де кожен з подружжя перебуває у стані благості, подяки та задоволення. Адже саме щасливі сім'ї роблять світ гармонійним.

Реальне вирішення найважливіших проблем на землі або реальна альтернатива рабству.

Сьогодні запитайте будь-кого: «Що необхідно, щоб людина була Здоровою?»

І майже всі, не довго думаючи, скажуть, що необхідно дотримуватися здорового спосібу Життя: вживати екологічно чисту їжу, пити чисту воду, дихати чистим повітрям, не псувати здоров'я на шкідливих виробництвах і важких роботах, не одягатися в синтетичний одяг, носити зручне взуття, берегти нерви, мати повне взаєморозуміння, лад і спокій в родині.

До цього ж висновку прийшли фахівці різних країн, коли займалися вирішенням проблеми «як зробити людину здоровою і що для цього необхідно». У ході вивчення цієї проблеми з'ясувалося, що сьогодні ні в одній країні світу немає повністю здорової людини, що живе в місті або селі. Скрізь проявляється безліч факторів, що негативно впливають на здоров'я людини. Сама система економічних, політичних, громадських, духовних взаємин в будь-якій країні світу призводить до погіршення здоров'я конкретної людини на якій би «соціальній сходинці» вона не знаходилася. Тепер поговоримо про продукти, якими ми харчуємося. Для відомості, сьогодні за кордоном і в нашій країні багаті люди платять в 10 разів більше за продукти, що не містять шкідливих домішок.

Шкідливі домішки це:

1) різноманітні консерванти, які дозволяють довгий час не псуватися продукту харчування, який лежить на полиці в магазині і чекати свого покупця;

2) штучні смакові і ароматизуючі добавки, що надають продуктам приємний запах і смак;

3) різні хімічні добрива, отрутохімікати, речовини, що прискорюють і сповільнюють дозрівання, охолоджувачі - «сухий лід».

У сьогоднішній індустрії продуктів харчування просто не можна обійтися без вище перерахованих хімічних елементів, тому що:

1) фізично продукти не зможуть доставлятися до споживача в свіжому вигляді. Якщо взяти і скасувати консервацію і спеціальну обробку продуктів, то в світі настане голод. На складах будуть лежати тонни зниклої продукції з тієї простої причини, що її просто не встигли вчасно довезти до прилавка і продати людям, а якщо і довезли, то хто стане купувати зіпсовані продукти;

2) використання штучних смакових і ароматичних добавок істотно знижує ціну продуктів, що випускаються, мають смак і запах ідентичний натуральним;

3) без різноманітних добрив, отрутохімікатів, речовин, що впливають на зростання, дозрівання рослин, сьогодні неможливо отримати хороший урожай, щоб забезпечити всіх людей в містах продуктами харчування.

Бачили на упаковках з продуктами значки «Е» в сукупності з різними цифрами? Це і є ті самі хімічні елементи, та елементи тваринного походження, але ніхто не бачив в магазинах розшифровок цього незрозумілого маркування, виявляється за ними приховано дуже багато негативно впливаючих на людину речовин, починаючи від легких розладів і закінчуючи раковими захворюваннями.

Від неякісної їжі, яку ми вживаємо, ми хворіємо. А поки організм відновлюється від вживання шкідливого продукту, ми, допомагаючи йому ліками, створюємо нову хворобу, адже ліки теж мають властивості консервантів і отрутохімікатів. Якийсь час організм примудряється з усім цим справлятися, але з віком здатність до самовідновлення слабшає і поступово розширюється замкнуте коло хвороб. Можна лікуватися лікарськими травами, але не всі трави корисні і не рятують зараз від хвороб. Не багато людей знають, коли і де саме потрібно збирати ту чи іншу траву. Доведено, що трави, вбирають в себе всі з навколишнього середовища як губка, а якщо їх збирали поблизу автомагістралі або заводу, то про користь говорити не доводиться.

Що ж робити, як вийти з цього замкнутого кола?

Відповідь проста. Фахівці, що займаються проблемою здоров'я і харчування, в різних країнах майже одночасно прийшли до одного і того ж висновку, причому цей висновок був перевірений розрахунками та випробуваний на практиці. Зроблено офіційний висновок про вирішення проблем зі здоров'ям і харчуванням людини.

Ось, коротко, це рішення

Для того щоб кожна людина не хворіла і була здоровою, вона повинна мати при будинку достатньо землі для вирощування для себе екологічно чистих продуктів, трав і вживати їх в їжу. Назвемо цю ділянку родовими маєтками.

Як тільки людина почне постійно вживати в їжу чисті продукти, то розірветься замкнуте коло, про яке говорилося вище.

За розрахунками фахівців, на перших порах, щоб середній сім'ї прогодувати себе, знадобиться від 8 до 10 годин на тиждень приділяти своєму городу. Поступово час обробки землі скоротиться до нуля, це не помилка в розрахунках, це підтверджений наукою факт. Дотримуючись принципів пермакультури і аллелопатії (про них докладніше написано далі), створюється самовідновленний, саморегулюючий баланс трав, овочів, злакових, чагарників, плодових і лісових дерев, мікроорганізмів, комах, птахів і тварин, повністю відпаде потреба в сапуванні, в лопаті, граблях і виснажливій праці з обробки землі для нового посіву і після збирання врожаю. Людині не потрібно буде навіть садити, їй потрібно буде тільки брати необхідне зі своєї ділянки, залишаючи рівно стільки, щоб на наступний рік всі ці продукти відновилися в повному обсязі. Це як у бджолярів, взяв меду і залишив для бджілок необхідну кількість, щоб вони могли нормально дожити до наступного року і знову меду напрацювати. І так до нескінченності, дотримуючись технології пермакультури, отримуємо вічне джерело живлення, вічний двигун, який намагаються створити вчені для вирішення проблем економіки та екології. А виявляється, він давно вже був створений природою або Богом, кому як зрозуміліше, тільки от люди ще багато тисяч років тому поламали цей вічний двигун, частиною якого вони самі і є. Вся природа існує тільки для того, щоб людина не обтяжувала себе турботою про харчування і здоров'я, а займалася творчістю, покращуючи все навколо себе і самовдосконалюючись.

Пора відтворити цей вічний двигун, невичерпне джерело здорового і щасливого життя. Унікальная інформація, як перейти на повну продовольчу автономність, як правильно закласти і виростити свій сад, який вже через 3-5 років буде повністю забезпечувати вашу сім'ю всіма необхідними продуктами.

Яка основна причина, через яку людина ходить на роботу або займається бізнесом, для чого заробляє гроші?

Причин може бути декілька, але найголовніша - купувати їжу. Майже кожна людина знаходиться в «бермудському трикутнику» - дім - робота - магазин (ринок) - будинок. Люди проживають так все життя, навіть не підозрюючи, що є вихід з цього замкнутого трикутника.

Вихід полягає в тому, щоб на ділянці від 0,5 до 1,5 гектарів створити своє родове поселення, посадити свій сад, який може годувати всю сім'ю ціле життя й наступні покоління нащадків. Виростити свій сад, який буде забезпечувати вашу сім'ю якісними і чистими продуктами цілий рік - можна в будь смузі і в майже будь-якій місцевості, для цього просто необхідно володіти певними знаннями.

Дуже цінну практичну інформацію про те як закласти і вирощувати з нуля свій сад дає Анатолій Орлов - дендролог-природознавець, еколог, художник, завідувач кафедри ландшафтного дизайну Брестського державного технічного університету. В даний час веде активну діяльність з просування ідей щодо збільшення видового розмаїття рослин на територіях Росії та СНД.

Ця інформація, користуючись якою ви можете виростити сад, - це ваш реальний шанс і крок до виходу із системи і переходу на повну продуктову автономність.

Навіть якщо ви вже почали облаштовувати своє родове поселення, то вам теж буде вельми цінна ця інформація. Досвід майже всіх еко-поселень показує, що люди хоч і перебираються жити на землю, але в той же час купують продукти харчування в місті, тобто продовжують залежати від системи і від грошей, які їм якимось чином доводиться заробляти. Це відбувається тому, що еко-поселенці часто не володіють знаннями про те, як правильно закласти сад, який вже через 3-5 років почне їх повністю годувати, деякі намагаються виростити сад в чистому полі і це не дає очікуваних позитивних результатів. У своїх лекціях Анатолій Орлов добре розповідає про основні принципи вирощування саду в тому числі і на відкритій місцевості.

Ці матеріали будуть корисні абсолютно всім.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-29; просмотров: 108; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты