Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


За що ти голосуєш?




Можливо ти вважаєш, що голосуєш тільки тоді, коли ходиш на вибори? 1-2 рази на рік в кращому випадку або взагалі ніколи?

Так от, насправді ти голосуєш кожен день. І в сучасній "цивілізованої" системі цінностей найвагоміший твій голос - це твій гаманець.

Саме гаманцем голосують щодня мільярди людей, і в порівнянні з цим всякі дрібні політичні вибори - це просто ніщо.

Кожен день ти голосуєш своїм гаманцем за ті чи інші товари, за те, як вони були зроблені, за те, як вони будуть утилізовані, за наслідки їх впливу на тебе, за наслідки впливу виробництва та утилізації на навколишнє середовище.

Наприклад, купуючи в магазині м'ясо ти голосуєш за:

- Вирощування в найжорстокіших умовах і жорстоке вбивство тварин,

- За вирубку тропічних лісів (70% лісів Амазонії вже вирубані під пасовища),

- За злив в річки і озера величезної кількості відходів від тваринницьких ферм,

- За величезний витрат чистої прісної води (близько 10000 л. На 1 кг. М'яса),

- За придбані тобою алергію, діабет, рак, ожиріння і купу інших болячок

- І багато ще за що ...

* Купуючи в магазині пластикові пакети і товари в пластиковій упаковці ти голосуєш за подальше забруднення землі й океану пластиковими відходами (сміттєвий "острів" в тихому океані за площею вже більше штату Техас).

* Купуючи шубу ти своїм гаманцем жорстоко вбиваєш велике число тварин, спонсоруючи цей брудний бізнес.

* Сідаючи в автомобіль, ти голосуєш за забруднення повітря, за подальше виснаження надр планети.

Можна довго ще перераховувати всі ті "вибори", в яких ти щодня береш участь.

Задумайся сам, коли купуєш ту чи іншу річ: що передувало її появі на прилавку, що принесе тобі ця річ, які наслідки будуть від її використання. І завжди пам'ятай, що 99.9% речей на прилавках з'явилося не тому, що це тобі потрібно, а тому, що це комусь вигідно.

Почни голосувати усвідомлено. Голосувати за той Світ, який ти хотів би бачити навколо себе, і світ стане саме таким, яким ти хочеш його бачити. Адже проти мільйонів усвідомлених голосів безсило будь-яке зло. Автор: Сергій Стасишин

У вас ламалися речі, які були куплені недавно? Ви знаєте, що виробники товарів навмисно скорочують термін їх служби, щоб Ви постійно купували нові товари?

Пропонується переглянути фільм "Ефект лампочки. Таємна історія запланованого застарівання речей"

Цей фільм розповість як заплановане застарівання визначає хід нашого життя ще з 20-х років, коли виробники почали скорочувати довговічність своїх товарів з метою підвищити споживчий попит. Це відповідає філософії "постійного зростання економіки", яка однозначно призведе цивілізацію в технологічний глухий кут ... Корпорації гоняться за прибутком, вони намагаються витягнути з кишень споживачів якомога більше грошей, але фінансові втрати людей - це ще не головне і не найстрашніше, до чого це призводить. Найстрашніше, що всі ці використані людьми речі створюють гігантські гори сміття, які лежачи на звалищах отруюють грунт, воду і повітря, що значно погіршує екологічну ситуацію на планеті, погіршує здоров'я людей і тварин. Таким чином створюється порочне замкнене коло, яке нам належить розірвати.

Що ж ми можемо з цим зробити?

Першим кроком має стати правильний вибір якісних речей, які прослужать довго. Бажано вибирати речі з натуральних матеріалів, максимально прості, по можливості ручної роботи. Якщо це обладнання, то краще вибирати механічне, а не електро - прослужить довше і причому, найчастіше коштуватиме значно дешевше, ніж нові електро-моделі.

Другим кроком ми пропонуємо користуватися речами до тих пір, поки це можливо. Сенс у тому, щоб максимально довго користуватися старими речами і не купувати постійно нові речі (нові моделі), якщо ваші старі речі (обладнання) ще працюють.

Третій крок. Роздільний збір сміття. Сортуйте і здавайте в переробку органіку, скло, пластик і папір. Так Ви скоротите кількість сміття, яке відправиться на звалище і буде там довго розкладатися, отруюючи навколишнє середовище. Особливу увагу зверніть на батарейки, лампи денного світла і акумулятори. Вони сильно отруюють грунт (одна батарейка отруює 20 м). Здавайте їх у спеціальні пункти прийому з подальшою переробкою. Один з аспектів Гармонічного Життя - Жити так, щоб не завдавати шкоди Природі. Тобто залишати якомога менший екологічний слід.

Жити як Людина-Творець - це означає думати не тільки про свої потреби, а й про те, в якому стані Ти залишиш наступним поколінням Планету Земля.

Зрозуміло, що забруднення навколишнього середовища - це всього лише віддзеркалення забруднення внутрішнього світу людей. Звичайно, найголовніше - це розвиватися духовно, тобто працювати над своїм внутрішнім світом, але це не виключає і роботу над своїм ставленням до оточуючого простору. Є сенс набувати і розвивати екологічні звички і ставати екологістами.

Вже багатьом людям придбати правильні екологічні звички допомогли лекції Романа Сабліна. Роман Green Саблін ("Зелений Людина") в 2011 році придумав собі нову професію, поки він один з такою професією в Росії - тренер з екологічною Життя.

Пропонуємо подивитися кілька відео Романа Сабліна:

1. Роман Саблін ("Зелена Людина") про те, як жити екологічно на Чорноморському ТВ, передача "Про головне" за 08.08.2012.

2. Роман Саблін про "Хороші побутові еко-звички":

Як піклуватися про свій будинок Земля? Що я роблю для зниження свого екосліда, заощадження електрики, води, цінних металів? Як знизити своє надмірне споживання?

Еко-фішки і способи покращувати екологогічну ситуацію в світі починаючи з себе.

3. "Я вибираю еко-товари та еко-послуги":

Все, що купує Роман - він оцінює з точки зору повного життєвого циклу товару. Вибирає те, що від стадії сировини / виготовлення до розпаду / переробки завдає мінімальної шкоди Землі і мені. Шукає здорові продукти без Е і барвників-консервантів, з екомаркуванням, з min транспортним слідом. Бере в магазинах еко-товарів безпечні миючі засоби, тобто ті що не містять фосфатів, хлору, А-ПАР менше 5%. Роман практикує еко-ремонт.

4. "Еко-активізм. Як перестати говорити про проблеми і почати щось робити?"

Як Роман став еко-активістом і що це йому дало. Відомий експеримент ЕкоЛофт на П'ятницькій: секрети створення, підсумки проекту за 2,5 року. Які проекти чекають твоєї участі?

5. Запис майстер-класу Романа Сабліна "11 кроків до Екологічною Життя в місті", травень 2013 р., СПб.

6. Роман Саблін про те, як Жити Екологічно. Запис частини семінару.

Сайт Романа Сабліна: www.romansablin.ru


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-29; просмотров: 100; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты