Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Узі - добровільна платна мутація




Дослідження показують, що у дітей, що піддавалися впливу ультразвуку, рівень перинатальної смертності зростає в чотири рази, збільшується рівень ризику пошкодження мозку, дислексії, затримки розвитку мови, епілепсії та труднощі навчання.

Для початку тільки факти:

• У групі, підданої впливу ультразвуку, рівень перинатальної смертності зріс у чотири рази. (Дослідження за участю 2475 жінок, проведений Davies et al., 1993); «Акушерство сьогодні» (Midwifery Today).

• Дослідження 1984р. показує, що у дітей, що піддавалися впливу ультразвуку, частіше розвивалася дислексія, в два рази частіше відбувалася затримка мовного розвитку з невідомих причин. (Stark et al 1984); «Акушерство сьогодні» (Midwifery Today); "Вплив частого застосування ультразвуку під час вагітності: контрольоване дослідження".

• Діти чоловічої статі, що піддавалися впливу ультразвуку, були найбільш схильні до прояву ознак пошкодження мозку. Journal Epidemiology грудня 2001.

• Немовлята, які зазнали впливу ультразвуку, більш схильні до розвитку епілепсії і труднощів у навчанні. «Ультразвук. Реферативний журнал »(Ultrasound Abstracts).

• Немовлята чоловічої статі, що пройшли два або більше УЗД, були на 32% більш схильні до ліворукості (що імовірно свідчить про пошкодження мозку). «Ультразвук. Реферативний журнал »(Ultrasound Abstracts).

• Через чотири години після ультразвуку у ссавців загибель клітин збільшується в два рази, а рівень поділу клітин падає на 22%, і дослідники вважають, що у людей результати аналогічні. «Ультразвук. Реферативний журнал »(Ultrasound Abstracts).

• Ризик невиношування істотно зростає серед жінок, які проводять УЗД-діагностику більше 20 годин на тиждень. (Taskinen et al., 1990); «Акушерство сьогодні» (Midwifery Today).

• Діти з серйозними проблемами, що піддавалися впливу ультразвуку, вмирали частіше, ніж діти, що не піддавалися такому впливу і мали серйозні проблеми. «Акушерство сьогодні» (Midwifery Today)

• Немовлята із затримкою росту, що піддавалися впливу ультразвуку, в три рази частіше прямували у відділення інтенсивної терапії, ніж немовлята з обмеженням зростання, що не піддавалися дії ультразвуку. «Акушерство сьогодні» (Midwifery Today)

• У жінок, що проходили УЗД-діагностику, ризик передчасних пологів підвищується в два рази. (Lorenz et al., 1990); ); «Акушерство сьогодні» (Midwifery Today)

• Дослідники, які розробили ультразвук, допускали можливість нанесення шкоди в результаті його застосування і категорично не рекомендували його використання стосовно до дітей до 3 місяців. «Акушерство сьогодні» (Midwifery Today)

• Клітини, піддані одній дозі ультразвуку, проявляють ненормальні властивості протягом десяти поколінь після опромінення. «Акушерство сьогодні» (Midwifery Today)

• Ультразвук впливає на вагу плоду, вагу органів, імунні системи і кров'яні пластинки, що дозволяють крові згортатися. Дослідники впевнені, що для виходу на поверхню проблем, пов'язаних із застосуванням ультразвуку - включаючи можливість раку, лейкемії та вроджених вад розвитку - може знадобитися до 20 років. «Ультразвук. Реферативний журнал »(Ultrasound Abstracts); "Вплив частого застосування ультразвуку під час вагітності: контрольоване дослідження".

• У мишей, підданих впливу ультразвуку, відзначається уповільнення функцій мозку і зниження рухової та пошукової функції. "Вплив опромінення плоду ультразвуком на поведінку дорослої миші."

• У результаті газової кавітації ультразвуку збільшується виробництво вільних радикалів в амніотичній рідини та плазмі крові. Також це сприяє вірогідному механізму пошкодження ДНК. Crum et al (1987); Ellisman et al (1987)

• Оскільки голови немовлят мають циліндричну форму, випромінювання від ультразвуку посилюється і може призвести до того, що деякі частини мозку можуть зазнати опромінення занадто високої інтенсивності. "Стриманий підхід до отримання зображення плоду і новонародженого за допомогою ультразвуку" (A Prudent Approach to Ultrasound Imaging of the Fetus and Newborn) by Kenneth Taylor, MD

• Навіть якщо наведені дані не змусили вас задуматися, як щодо такого факту: ультразвук вимірюється в 100 децибел, що еквівалентно знаходженню дитини на платформі метро в той час, коли потяг з ревом наближається і зі скреготом зупиняється. «Нью Сайентіст» (New Scientist). Як зазначає один автор, деякі оперні співаки можуть розбити скло за допомогою звуку свого голосу, а це всього лише приклад того, як діє повільна звукова хвиля ... Але в УЗД застосовуються хвилі ультрависоких частот, що шкодять дитині з надзвичайно високою швидкістю. «Нью Сайентіст» (New Scientist).

Уривок з інтерв'ю Російського вченого П.П.Гаряева.

"... Так званий нешкідливий ультразвук може пошкоджувати генетичний апарат. До такого висновку прийшли московські дослідники під керівництвом старшого наукового співробітника Відділу теоретичних проблем Російської академії наук Петра Петровича Гаряева. Кандидат біологічних наук Петро Петрович Гаряев і кандидат фізико-математичних наук Андрій Олександрович Березін поставили перед собою мету: проникнути в свята святих живої матерії - хвильовий геном, який управляє розвитком організму. Природа старанно захищає геном від будь-яких вторгнень, щоб зберегти для майбутніх поколінь спадкові програми.

Але вчені вирішили внести в них свої поправки і вписати нову інформацію в "тексти ДНК". Відомо, що виділені з клітин молекули ДНК "видають" різні сигнали. Це справжня симфонія життя, де, напевно, є "мелодії" всіх тканин, органів і систем, які можуть розвинутися по команді ДНК. Але вчені поки що можуть визначати тільки спектр цих акустичних коливань. Їх так багато і вони настільки слабкі, що розрізнити їх здатна лише надчутлива апаратура.

Гаряев і Березін налили в кювету водний розчин молекул ДНК і обробили його генератором ультразвуку. Вони відмовилися назвати частоти акустичних коливань, лише помітили, що деякі обертони можна було почути вухом, як тонкий свист.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-29; просмотров: 78; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты