Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Режисерські пропозиції до оформлення сценічного простору




Сцена оформлена у формі двох розкритих мушлів, роз­ташованих з обох розкритих боків зали для глядачів. Від краю мушлів до центру зали, назустріч один до одному, витягнуті дерев'яні подіуми відповідно до діаметру муш­лів. У центрі зали встановлено прозорий акваріум-коло, наповнений водою, із світловими ефектами, нагнітанням повітря для збурення води. Акваріум-коло є центром сце­нічного майданчика. На внутрішньому боці верхньої час­тини мушлі і на поверхні акваріума-кола розмішено емб­леми фірми «Вів'єн». На двох бічних порталах основної сцени та по периметру всієї зали розташована реклама спон­сорів та господарів дійства. Для оформлення сцени вико­ристано два «Онтарекси», з екраном 3´3 кв. м., де проекту­ватимуться окремі епізоди показу мод, деталі зачісок, бі­жутерії, а також реклама спонсорів та фірм-учасниць, су­проводжувальна інформація. Під стелею Палацу спорту обертається коло у вигляді колеса з емблемами фірм-учасниць, спонсорів. Окрім рекламної функції, коло віді­грає значну роль у вирішенні постановочних трюків. Сим­волічні фігури, макети, світлові та піротехнічні пристосу­вання, закріплені на колі, обертаючись, створюють ілюзію польоту у просторі і часі.

Вся площа, на якій розгортається сценічна дія, покрита синтетичним зеленим килимом, де розташовуються бесідки, столики, крісла для гостей, представників фірм, спонсо­рів, преси. Столики сервіровані і обслуговуються офіціан­тами.

Музична фраза, що символізує абревіатуру фірми «Вів'єн», є сигналом до початку презентації. Одночасно із сигналом на двох «Онтарексах» транслюється відеокліп про фірму з музичним супроводом; по завершенні кліпу розгортається світло-мозаїка, починає працювати стеля, відкривається верхня частина «мушлі», на внутрішньому боці якої, у димовому ефекті, висвітлюється емблема фірми.

Поява ведучих супроводжується світловими ефектами та нагнітанням кисню в коло «Акваріуму». Ведучі, дует «Кабаре-Академія», оголошують про початок презентації фірми «Вів'єн» і представляють спонсорів та гостей свята. Водночас з презентацією спонсорів та організаторів демон­струються рекламні відеокліпи фірм-спонсорів на «Онтарексах». Згодом ведучі оголошують про початок теа­тралізованого шоу-дійства «Сон літньої ночі».

В експозиції видовища групи демонстраторів виходять з глибини сценічної «мушлі»; вони одягнені за зразками одягу, що будуть представлені глядачеві. Кожна з груп утво­рює певний сюжетний малюнок. Заданість малюнка, му­зичне та світлове оформлення як експозиції, так і всього сюжетного ходу, визначається та вибудовується всією режисерсько-постановочною групою.

Струнка гармонія підкреслених ліній моделей одягу по­рушується поривом хаосу світла, музики, спецефектів, що створюють фантасмагорію сну. З усіх проходів, стелі, сце­нічної «мушлі» на сценічний майданчик в рапіді виходять, спускаються, влітають костюмовані, в гротескових масках групи мімів, уособлюючи бачення сну. Гротеск та буфонадність костюмів і масок, пластика акторів відповідає кож­ному конкретному сюжету.

Все дійство складається з восьми епізодів.

Епізод 1. Показ моделей осіннього сезону

На зміні музичного ритму пантомімічна група руйнує композиційну побудову демонстраторів, затягуючи їх в отвір «мушлі», звільняючи сценічний майданчик для розігрування дії за сценарієм. Задум полягає в тому, що пантомімічна група перешкоджає показу моделей, проте краса та гармо­нія моделей осіннього сезону перемагає.

Епізод 2. Показ моделей зимового сезону

В експозиції сюжету активну участь бере пантомімічна група, пародіюючи зміст і стиль показу моделей. Хореог­рафічно-пластичне вирішення «Виїзд трійки», «Ліпимо сніговика», «Гра у сніжки» – дивує мімів, вони не розумі­ють того, що відбувається. Під час гри з демонстраторами одягу міми усвідомлюють власну безпорадність, скидають свої жахливі маски, буфонадні костюми і з інтересом вза­ємодіють з демонсторами та глядачами, допомагаючи ство­ренню святкової атмосфери зимового сезону.

Після другого епізоду з номером без оголошення вихо­дять ведучі дійства – дует «Кабаре-Академія», а міми спо­чатку постають антуражем, а згодом – і асистентами у про­веденні конкурсу з глядачами та гостями дійства-презентації. Мета конкурсу полягає у створенні імпровізованого костюма з паперових заготовок та фурнітури з аксесуара­ми та у проведенні конкурсу на кращий показ і девіз кос­тюма. Переможцям вручаються призи спонсорів, а дует «Кабаре-Академія» дарує їм свою пісню.

Епізод 3. Показ моделей весняного сезону

За допомогою музичного і світлового ряду, спецефектів та хореографічної композиції «Вальс квітів» у виконанні ансамблю бального танцю та дитячого колективу створює­ться атмосфера весняного свята. Мімічна група увиразнює образ весни пантомімічним малюнком «Весна іде». У сю­жеті використовуються ефекти світлових блисків, атрибу­ти, спеціальний реквізит і костюми. Епізод продовжує сю­жетний показ моделей одягу «Перше побачення», сольним виступом Сергія Пенкіна. Ведучі беруть у нього інтерв'ю, задають питання проте, як він створює свої костюми і як вони виражають його внутрішній світ і характер його пі­сень. Сергій Пенкін та ведучі проводять аукціон «Міс та містер меценати нашого світу моди», в якому розігруються речі, необхідні бізнесменам та підприємцям. Аукціон не виключає можливості участі глядачів. Завершує епізод виступ Сергія Пенкіна.

Епізод 4.Показ моделей літнього сезону

Сюжет починається з ігрової сцени «На уікенді», де ак­тори звукоімітацією та пластикою розігрують комедійну ситуацію, у фіналі якої актори та глядачі запрошують на пікнік демонстраторів моделей, а ті пропонують увазі гля­дачів та гостей свої моделі.

Ведучі виходять з новою піснею, проводять конкурс се­ред глядачів на крашу танцювальну пару, а далі – запро­шують на сцену ансамбль виконавців рок-н-ролу та спор­тивного рок-н-ролу. Міми запрошують у партнери глядачів та гостей свята, перетворюючи сцену та зал на танцмай­данчик. Завершивши номер, спонсори нагороджують па­ру, визнану найкращою.

Епізод 5. Показ моделей зачісок та макіяжу

Після танцювального конкурсу всі учасники мімічної групи, скуйовджені розпашілі, сміються один над одним і несподівано для всіх, особливо паче для себе, вирішують зробити свій, «мімівський» показ моделей зачісок та макі­яжу. Весь сюжет будується за законами демонстраційного показу, з комедійними, а подекуди – і гротесковими акцентами. Музика відповідно буде контрастувати із зов­нішнім малюнком ролі. Цей жартівливий показ перерива­ють ведучі; вони вважають, що кожен мусить займатися своєю справою, виконують пісню на цю тему, а потім на­дають слово найкращим майстрам зачісок та макіяжу.

На кону з'являються моделі. Парад моделей та показ деталей зачісок та макіяжу супроводжується показом кру­пним планам та в деталях на двох «Онтарексах». Передба­чається індивідуальне освітлення для кожної моделі – сві­тлові (гармати), КПЛ, світлові пістолети. Під час демонст­рації найкращі майстри України пропонують усім бажаю­чим зробити зачіски. Конкурс оцінюється з погляду ви­траченого часу на зачіску та якості роботи. Для жінок пропонується макіяж відповідно до їх образу. Роботу май­стрів оцінює журі, переможці нагороджуватися призами. Завершує показ рок-балет «Адмірал».

Епізод 6. Показ моделей білизни

Розпочинається сюжет із комедійної сценки «Допитли­вість». Сцена оформлена як величезне ліжко з балдахіном та газовою завісою. У затемненій частині, під завісою, роз­міщується частина демонстрантів. Звучить еротична музи­ка. З наростанням музичного фону поступово пробиваєть­ся «ранкове» світло, демонстранти під завісою імітують рі­зноманітні рухи тіл: на демонстраційному екрані з'являється еротичний етюд. Мімічна група синхронно з наростанням музичної теми, прислухаючись, крадькома, наближається до ліжка, пробуючи зазирнути під завісу; в цей момент демонстратори складають її і вибігають для показу моде­лей. Міми наче зачаровані спостерігають за показом, а на­самкінець і самі починають роздягатись. Контрастність по­казу і самої білизни демонстраторів та мімів акцентують увагу глядача на елегантності та вишуканості моделей фір­мової білизни. Демонстратори знову заходять під завісу, міми, розгублено залишившись на самоті і соромлячись сво­го вигляду, починають похапцем одягатись. А коли вони вже одяглись, в запису лунає дикторське повідомлення, що на сцену виходять ведучі – дует «Кабаре-Академія». Вони тримаються впевнено, що цілком виправдовує їх ко­стюм під гаслом «Ми вийшли на естраду ледь у чому». Характер костюма повністю відповідає темі епізоду, відпо­відно виконується весела, запальна пісня. Вихід дуету про­ектується на двох «Онтарексах». Міми починають знову роздягатися, але ведучі їх зупиняють: «Досить самодіяль­ності! Надайте слово професіоналам!» – і запрошують на сцену акторів театру еротики «Афродіта». Під час вико­нання номера, мімічна група з цікавістю спостерігає за ро­ботою акторів.

Епізод 7. Показ моделей спортивного одягу

Дія розпочинається жанровою замальовкою «На зарядку – вставай!» Міми залучають до дійстваглядачів та гостей свята. У кульмінаційний момент побудови піраміди «Літак» група руйнується, і в цей час чутно фонограму літака, що летить. Разом із звуком літака під стелею починає крутитися «колесо» із підвішеними до нього фігурами, та дзеркальна куля, а з чотирьох отворів і стелі Палацу спорту спускаються повітряні гімнасти і виконують номер «Люди, які літають». Виконавці висвітлюються світловими гарматами, переорієнтовуючи увагу глядачів із сценічного майданчика на роботу повітряних гімнастів. У цей час простір сцени заповнюється артистами цирку та спортивно-хореографічними колективами: вся композиція є фоном для демонстрації моделей спортивного одягу. Учасники композиції утворюють каре, посилюючи видовищність показу моделей одягу. Завершивши показ, учасники «парад-аллє» залишаютьсценічний майданчик.

Епізод 8. Фінал показу моделей весільних та вечірніх туалетів

Світло згасає. Висвітлюється лише мушля на основній сцені. Чутно позивні фірми «Вів'єн», весь простір сцени заповнено різнокольоровою димовою завісою. Із центру «Сцени-мушлі» виходять ведучі – дует «Кабаре-Академія» у класичних концертних костюмах: з проходів на сцену піднімаються учасники ансамблів бальних танців, вихо­дить мімічна група, одягнена у фрачні пари. Разом із ве­дучими із сценічної мушлі з'являються демонстратори ве­чірніх туалетів і весільного вбрання. Ведучі сповіщають про відкриття балу. Лунає мелодія вальсу. Ансамблі ви­конують вальс, який логічно випливає з показу моделей. Ведучі повідомляють про появу гостя балу – Олександра Малініна.

Під час виконання останньої пісні на сцені і в залі з'являються всі учасники шоу-дійства, на сцені і в заліпрацюють світлотехнічні установки: світлові, димові, ла­зерні. Міми, учасники бальних колективів залучають гля­дачів та гостей до дійства, а у фіналі пісні на глядачів та учасників зі стелі, із стилізованих під «мушлі» кошиків, висипаються тисячі пелюстків, що символізують завершення балу.

Ведучі дякуютьспонсорам та організаторамвидовища «Сон літньоїночі», запрошуютьдо співробітництва з фір­мою «Вів'єн». Ведучі пропонують всім глядачам та учасни­кам вийти на центральну площу перед входом до Палацу спорту, де наних чекає яскраве,колоритне видовище святкового феєрверку.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 131; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.011 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты