Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Розподіл кредитів та навчального часу за видами занять




УКРАЇНСЬКА ІНЖЕНЕРНО-ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ

Васильєва І.Г., Зінченко О.В.

Правознавство

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДЛЯ СТУДЕНТІВ ЗАОЧНОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ

усіх спеціальностей

Харків

 

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

УКРАЇНСЬКА ІНЖЕНЕРНО-ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ

Васильєва І.Г., Зінченко О.В.

Правознавство

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДЛЯ СТУДЕНТІВ ЗАОЧНОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ

усіх спеціальностей

 

Затверджено

Методичною Радою Української

інженерно-педагогічної академії

(протокол № --- від ------------2008-----р)

 

Харків

 

Правознавство. Методичні вказівки до курсу./ Упорядники: Васильєва І.Г., к.ф.н., доцент кафедри українознавства і політології, Зінченко О.В., к. і. н., доцент кафедри українознавства і політології. Харків: УІПА, 2008.

 

 

Анотація. Методичні вказівки розроблені на основі завдань курсу, що базуються на навчальній програмі нормативної дисципліни „Правознавство” для вищих закладів освіти// Київ, “Генезис” 1997 р./ і включають зміст програми курсу – теми лекцій, семінарських занять, рефератів і кожної теми, завдання для контрольних робіт, список літератури та нормативних актів, що необхідні для засвоєння курсу, питання для самоконтролю та заліку.

 

Методичні вказівки для студентів заочної форми навчання.

Навчальне видання.

 

Відповідальний за випуск І.Г.Васильєва

 

Рецензент: Харитонов Олександр Іванович, кандидат історичних наук, доцент кафедри українознавства і політології Української інженерно-педагогічної академії.

 

Васильєва І.Г.

Зінченко О.В.

Українська інженерно-педагогічна академія.

ЗАГАЛЬНІ ВКАЗІВКИ ДЛЯ СТУДЕНТІВ ЗАОЧНОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ З КУРСУ “ПРАВОЗНАВСТВО”

 

З курсу „Правознавство” для самостійної роботи студентів заочної форми навчання відводиться 46 годин, загальний курс складає 54годину.

Основна мета методичних вказівок зорієнтувати студентів в темах та формах самостійної роботи з курсу „Правознавство”, а також розкрити сутність контролю з тем, які вивчаються самостійно, як в рамках аудиторних занять, так і в поза аудиторний час.

Вивчення правових дисциплін в технічних ВНЗ має свою специфіку. Студенти за досить короткий термін мають зрозуміти систему права України в цілому, а також отримати чітке уявлення про окремі галузі та інститути права. Саме тому, тільки активна самостійна робота над темами курсу дозволяє отримати стійкі правові знання та сформувати власну правову позицію з більшості питань.

У запропонованій методичній розробці містяться реко­мендації щодо організації, підготовки та проведення самостійної роботи студентів з урахуванням форм активізації пізнавальної діяльності.

Навчальним планом для студентів заочної форми навчання передбачено вивчення курсу згідно з програмою, прослуховування лекцій (6 годин) написання однієї контрольної роботи, проведення практичного заняття (2 години), підготовка до складання заліку.

Студентам треба отримати завданнядля виконання контрольної роботи під час установчої сесії. Обирати тему контрольної роботи слід за останньою цифрою шифру залікової книжки таким чином, щоб вона збігалася із номером контрольної роботи.

Виконану контрольну роботу необхідно здати на кафедру за місяць до початку чергової екзаменаційної сесії.

При позитивній оцінці роботи студент повинен пройти співбесіду з викладачем, після чого він допускається до здачі заліку.

У випадку, коли контрольна робота матиме негативну рецензію, студенту треба одержати консультацію у викладача, виправити помилки і здати контрольну роботу для перевірки вдруге.

Студенти, котрольна робота яких не має позитивної оцінки, до заліку не допускаються.

Робота повинна являти собою результат вивчення як рекомендованої навчально-методичної та наукової літератури, так і нормативних актів, перш за все Конституції України, кодексів відповідних галузей права, а також чинного законодавства України.

Студенту слід враховувати специфічну особливість даної дисципліни, яка виявляється в тому, що за теперішнього часу, у зв'язку з прийняттям нової Конституції, відбувається суттєве оновлення цивільного , трудового, кримінального та інших галузей права, тому при вивченні курсу потрібно уважно слідкувати за виданням нових законів, інших нормативних матеріалів, а також за змінами та доповненнями до них. Контрольна робота, яка написана без використання відповідних джерел права, не може бути оцінена позитивно.

Студенти, які проживають за межами України, мажуть користуватися законодавчими матеріалами тих держав, громадянами яких вони є.

 

Розподіл кредитів та навчального часу за видами занять


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 73; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты