Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Д) енергія, що виділяється в дузі при гасінні




 

Помноживши обидві частини рівняння на idt і проінтегрувавши отриманий вираз, матимемо:

 

. (12)

 

Після перетворювання (12) отримаємо:

 

, (13)


 

 

 

рис. 6 – Процес відмикання при змінній довжині дуги.

 

Рис. 7 – до аналізу процесів в “короткому” дуговому проміжку.


де Ад – енергія, що виділяється в дузі в процесі гасіння; t – час гасіння дуги; Ік – струм в колі при замкнених контактах; L – індуктивність кола.

Аналіз (13) показує, що в дуговому проміжку виділяється вся енергія, отримана від джерела живлення за відрахуванням втрат в активному опорі R, і вся електромагнітна енергія, накопичена в відключуваному колі.

Результати досліджень показують, що для всіх апаратів з дугогасильними пристроями енергія, що поступає в дугу від джерела жилення становить всього 3-5% енергії дуги. Інша частина, 97-95%, припадає на електромагнітну енергію відключуваного контура. Енергія, що виділяється в дузі, витрачається частково на нагрівання розряда і частково віддається оточуючому середовщу. Для гасіння дуги необхідно, щоб температура розряду зменшувалась, тобто щоб енергетичний баланс дуги був негативним: кількість енергії, що підводиться до дуги, повинна бути меншою, ніж кількість тепла, що відводиться від неї.

При відключенні дуже індуктивного кола електромагнітну енергію контура, що виділяється в дузі, необхідно відвести від неї за рахунок охолодження. У зв’язку з цим чим більша індуктивність кола і величина відключення струму, тим важче відключити струм.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 78; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты