Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


РОЗРАХУНКОВА СХЕМА ТА СХЕМА ЗАМІЩЕННЯ.




Розрахункову схему складають в однолінійному зображенні на базі вихідної. До її складу входять: джерела живлення, трансформатори лінії, реактори та електродвигуни, як такі, що додатково можуть підживлювати точку КЗ. На розрахунковій схемі показують основні параметри елементів схеми: потужність S та напругу КЗ uR% трансформаторів; довжини та перерізи ліній; параметр завдання системи (SНОМ.С.; xC; SK; ІВИМ або ІК(З)); характерні точки схеми, для яких потрібно виконати розрахунки параметрів КЗ.

За розрахунковою схемою складають схему заміщення, де всі її елементи замінюють опорами у в.б.о.. Далі, у разі необхідності, спрощують схему шляхом заміни послідовних, паралельних та інших з'єднань опорів еквівалентними [2]. Наприклад, еквівалентний опір послідовно з'єднаних елементів у в.б.о. виконуються таким же чином, як і з опорами в абсолютних величинах:

 

де - еквівалентний повний опір;

- індуктивний опір від джерела до точки КЗ;

- активний опір від джерела до точки КЗ.

Звичайно, якщо , то активним опором такого елемента можна знехтувати. В мережах 6 - 10кВ дана нерівність практично завжди виконується і активний опір можна не враховувати.

Приклад складання схеми заміщення розрахункової схеми з двохобмотковими трансформаторами показано на рис. Д6.1., а з триобмотковими трансформаторами - на рис. Д6.2. Схема заміщення двохобмоткового з розщепленою вторинною обмоткою відрізняється від триобмоткового лише умовним зображенням в схемі та параметрами напруги КЗ.

Принцип приведення опорів елементів схеми до відносних одиниць (в.б.о.), що наведено в табл. Д 7.1, полягає в наступному [1]:

а) у разі, коли елемент заданий в іменованих одиницях, наприклад ліній (Х0L, Ом), опір у в.б.о.:

б) у разі, коли елемент заданий у відносних одиницях, опір у в.б.о.:

- енергосистеми :

- електродвигуна :

-2-х обмоткового трансформатора: , де

Результати розрахунків параметрів КЗ звести в таблицю, де для усіх розрахункових точок КЗ навести вихідні, проміжні та кінцеві результати.

Таблиця

Точка КЗ kі Елемент схеми Опір до точки kі Uбі, кВ Ібі, кА Іk(3), кА Sk(3), MВА Іk(2), кА iy, кА Іу, кА
xб*Σ rб*Σ Zб*Σ
                       

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 153; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты