Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Вибір виду і конструкцій паль і ростверків




Вид і конструкція палі призначається залежно від інженерно-геологічних умов майданчика і виду навантажень, які передаються на палю.

Форма і конструкція ростверку приймається залежно від форми опорної частини будівлі або споруди /колони, стіни, інженерні споруди/.

Позначку вістря палі призначають з умови прорізки палями верхніх слабких грунтів (піски пухкі, пилуваті, пилувато-глинисті, ґрунти м'яко - пластичної, текучопластичної і текучої консистенції) і заглиблення вістря в нижні щільніші грунти на глибину не менше ніж на 1м.

Позначку підошви ростверку призначають з умови максимального використовування сил тертя по бічній поверхні паль, особливості підземної частини будівлі, наявності підвалу, техпідпілля, приямків, підземних комунікацій, а також глибини закладання фундаментів прилеглих будівель і споруд.

Для безпідвальних будівель верх ростверку заглиблюється нижче за планувальну позначку на 10-15 см, відмітка низу ростверка призначається з умови прорізки ростверком верхнього покривного шару ( грунтово-рослинного шару чи . насипного шару ґрунту) і заглиблення підошви ростверку в несучий шар не менше 0,5м.

Для будівель з підвалом ростверк розташовується нижче за підлогу підвалу.

По визначеним позначкам вістря паль: (`А ) підошви ростверку (г) визначають довжину палі

г

Довжина палі приймається кратною одному метру, що дає можливість занурення паль в нижній несучий шар більше 1м.

Сполучення паль з ростверком приймається: ш а р н и р н и м при центральному навантаженні або позацентровому з малими ексцентриситетами із заглибленням голови палі в тіло ростверку на 5-10 см; ж о р с т к и м и при дії вертикальних і горизонтальних навантажень і моментів із заглибленням голови палі в тіло ростверку на 5-10 см і відгинами робочої арматури палі завдовжки 25-30 см поверх робочої арматурної сітки ростверку.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 80; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты