Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ІІ. Тематика дипломних робіт




Теми дипломних робіт повинні відповідати темам пробних кваліфікаційних робіт. У роботі над дипломною роботою учням необхідно розкрити, в залежності від професії, своє вміння розробляти технологічні процеси, виконувати ремонтні, механоскладальні, обслуговуючі роботи; здійснювати опис і давати коротку характеристику обладнання, інструментів, пристроїв та пристосувань, передових і раціональних методів праці з використанням новітніх технологій.

Учні повинні знати вимоги до матеріалів, сировини; організації і підготовки робочого місця з урахуванням передової практики виробництва; правила охорони праці тощо. В роботі необхідно звертати увагу на використання сучасних технологій виробництва.

Професії, які пов’язані з обслуговуванням і ремонтом обладнання, агрегатів, мереж чи виробничих дільниць, тематика робіт повинна відповідати специфіці і особливостям сучасного виробництва тощо.

ІІІ. Структура дипломної роботи

Дипломна робота складається з пояснювальної записки і графічної частини.

Традиційно структура дипломної роботи містить такі компоненти: вступ, основну частину, висновки, список використаної літератури, а в разі необхідності списки умовних скорочень і додатки. Для зручності користування зміст роботи доцільно подавати відразу після титульного аркуша та завдань для дипломної роботи із зазначенням сторінок.

У вступі коротко викладають оцінку сучасного стану проблем, що існують у даній галузі, подається огляд досліджуваної теми фахівцями та вченими. Вступна частина не має назви. Обсяг вступу не перевищує 2-3 сторінки.

Основна частина передбачає безпосередній виклад матеріалу за розділами. Особливе значення в ній належить лаконічності, точності розкриття теми. Обсяг основної частини складає не менше 20 сторінок машинописного тексту.

Висновки друкуються безпосередньо після основної частини починаючи з нової сторінки. У висновках дається оцінка одержаних результатів роботи.

В кінці дипломної роботи дається список використаної літератури і додатки якщо вони є та рецензія.

ЗРАЗОК ЗМІСТУ

Титульна сторінка(зразок додається).

Вступ.

Основна частина:

1. Загальна характеристика і призначення дипломної роботи;

2. Загальна та технічна характеристика, призначення та структурна або принципова схеми приладу, обладнання, що буде використовуватись в технологічному процесі;

3. Опис технологічного процесу;

4. Опис монтажу, ремонту та обслуговування обладнання;

5. Заходи з охорони праці та техніки безпеки;

6. Впровадження енергозберігаючих технологій;

7. Графічна частина (2 листи формату А-1): 1 лист – рисунок (який потім може бути використаний як дидактичний матеріал на для проведення уроків) та 2 лист – креслення, що оформляється відповідно до стандартів з рамкою та кутовим штампом.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 84; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты