Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ВИДИ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТА




2 курс, ІV семестр (22 год.)

№ п/п Тема заняття К-сть годин Вид контролю
1. Підготовка до практичних занять - теоретична підготовка   Поточний контроль- на практич-них заняттях
2. Самостійне опрацювання тем, які не входять до плану аудиторних занять: - Анатомо-гістологічні та фізіологічні особливості будови окремих ділянок слизової оболонки порожнини рота. - Пломбувальні матеріали для герметизації фісур (фісурні герметики): види, властивості, методика роботи. - Компомери: склад, властивості, показання до використання. Техніка клінічного застосування. - Топографічна анатомія постійних зубів верхньої та нижньої щелеп (поперечний розтин, малюнок). - Топографічна анатомія постійних зубів верхньої та нижньої щелеп (поздовжній розтин, малюнок).                    
3. Підготовка до підсумкового модульного контролю №2 Підсумко-вий модульний контроль

 

 

Рекомендований вид індивідуальної роботи для студента

2 курс, ІV семестр (6 балів)

№ п/п Тема Бали
1. Ормокери. Склад, властивості, переваги та недоліки
2. Гіомери. Нове покоління гібриду між фотополімером і склоіономерним цементом
3. Силорани - удосконалені властивості нанокомпозитів

 


Структура дисципліни „Пропедевтика терапевтичної стоматології” на нарахування балів за поточну навчальну діяльність (конвертація традиційних оцінок у бали, оцінка у балах за виконання індивідуальних завдань)

№ модуля, кількість навчальних годин, кількість кредитів, ECTS Розподіл занять Конвертація у бали традиційних оцінок Бали за виконан-ня ІСРС Кількість балів за поточ-ну навчальну діяльність студента Кількість балів за підсумковий модульний контроль
Традиційні оцінки
„5” „4” „3” „2”
Модуль 1. Будова зубів та препаруван-ня каріозних порожнин - 69 год., 2,3 кредити Практичні заняття (всього 19) max 6×19=114 min 3×19=57 max min
Студенти, що набрали 57 балів допускаються до підсумкового модульного контролю. За індивідуальну роботу додається 6 балів.
Модуль 2. Пломбу-вальні матеріали та ендодонтія - 66 год., 2,2 кредити Практичні заняття (всього 19) max min max min
Студенти, що набрали 57 балів допускаються до підсумкового модульного контролю. За індивідуальну роботу додається 6 балів.

ВСТУП

 

У навчальні плани для студентів стоматологічних факультетів вищих медичних закладів України ІІІ і ІV рівнів акредитації входить курс пропедевтики терапевтичної стоматології, який вивчається на ІІІ і ІV семестрах. На основі типової навчальної програми, освітньо-кваліфікаційної характеристики (ОКХ) та освітньо-професійної програми (ОПП) підготовки фахівців, експериментального навчального плану, розробленого згідно принципів ECTS (Європейської кредитно-трансферної системи) і затвердженого наказом МОЗ України від 31.01.2005 р. за №52, співробітниками кафедри терапевтичної стоматології розпрацьовано робочу навчальну програму.

Доклінічний курс навчання на ІІ-му курсі забезпечує серйозну і глибоку попередню підготовку студентів, оволодіння обов’язковими мануальними навичками на фантомах, що вкрай важливо для наступної самостійної роботи у клініці терапевтичної стоматології.

Початковий рівень знань студентів на ІІІ та ІV семестрах навчання передбачає знання із фундаментальних медичних дисциплін.

Навчальний процес здійснюється за кредитно-модульною системою відповідно до вимог Болонського процесу.

Метою вивчення модуля 2 є „Пломбувальні матеріали та ендодонтія”. Ці теми надзвичайно важливі. Реставрація дефектів - процес відновлення зруйнованих зубів, корекція їх естетичних, функціональних і анатомічних параметрів. Таким чином, якщо при пломбуванні, як просто лікувальній процедурі, враховуються лише функціональні характеристики, то реставрація передбачає відновлення форм, функції та естетичних якостей зубів.

Ендодонтичні маніпуляції є основою лікування зубів при ускладненнях карієсу (пульпіті та періодонтиті). Напевно, це найскладніші для мануального виконання процедури в терапевтичній стоматології.

Вищенаведене пояснює необхідність глибокого вивчення студентами ІІ курсу теоретичного матеріалу та засвоєння мануальних навичок.

Методична розробка містить коротку характеристику теми для кожного заняття, перелік контрольних питань для перевірки знань поточного матеріалу, тестові завдання. В кінці кожної теми подано перелік рекомендованої літератури, що допоможе студентам краще підготуватися до практичного заняття.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 102; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты