Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Вимоги до внутрішньої обробки приміщення




Усі матеріали для внутрішньої обробки приміщень повинні бути тільки з числа дозволених МОЗ України для застосування у будівництві.

Стіни стоматологічних кабінетів повинні бути гладкими, без щілин, усі кути та місця сполучення стін, стелі та підлоги повинні бути закругленими, без карнизів та прикрас.

Стіни кабінетів хірургічної стоматології та стерилізаційної облицьовуються на висоту не нижче 1,8 м, а операційної - на всю висоту глазурованою плиткою. Вище стіни фарбуються масляними чи водоемульсійними фарбами.

Стіни кабінетів ортопедичної стоматології та основних приміщень зуботехнічної лабораторії на висоту дверей фарбуються алкідностирольними, полівінілацетатними, масляними чи нітроемальовими фарбами . Вище стіни фарбуються силікатними чи клейовими фарбами. Стелі стоматологічних кабінетів (операційних, передопераційних, стерилізаційних та приміщень зуботехнічних лабораторій фарбуються водоемульсійними, масляними або силікатними фарбами у білий колір.

В спеціальних виробничих приміщеннях зуботехнічної лабораторії стіни на висоту дверей облицьовуються глазурованою плиткою. Вище стіни фарбуються сілікатними чи клейовими фарбами.

Підлога у стоматологічних кабінетах настилається рулонними полівінілхлоридними матеріалами (вінілпластом, лінолеумом) без щілин, для чого усі шви зварюються за допомогою спеціальних горілок, чи високочастотного зварювання. У кабінетах хірургічної стоматології та операційних дозволене застосування керамічної плитки.

Підлога у приміщеннях зуботехнічної лабораторії повинна бути:

а) в основних - з рулонних полівінілхлоридних матеріалів (лінолеуму);

б) у спеціальних - з керамічної плитки.

Колір поверхні стін та підлоги у лікувальних кабінетах повинен бути світлих тонів і з коефіцієнтом відбиття не нижче 40% (салатний, охра). Бажано використовувати нейтральний світло-сірий колір, який не заважає правильному визначенню кольорових відтінків забарвлення слизових оболонок шкіряних покривів, крові, зубів (природних та штучних), пломбувальних та зубопротезних матеріалів.

Двері і вікна у всіх приміщеннях фарбуються емалями чи масляною фарбою у білий колір. Дверна та віконна фурнітура повинна бути гладкою, легко піддаватися очищенню.

Обладнання кабінетів терапевтичної стоматології у зв'язку з можливістю використання амальгамових пломб має ряд особливостей:

- стіни та стелі кабінетів оштукатурюються (цегляні) чи затираються (панельні) з додаванням у розчин 5% порошку сірки для зв’язування парів, які сорбуються у міцну сполуку (сірчану ртуть), що не піддається десорбції, та фарбуються водоемульсійними фарбами;

- основа підлоги під лінолеумом повинна мати захист від проникнення ртуті у відповідності із вимогами " Санітарних правил проектування, обладнання, експлуатації та вмісту виробничих приміщень, призначених для проведення робіт зі ртуттю, її сполуками, приладами зі ртутними заповненнями" № 78069. Плити сухої штукатурки, оргаліт, незахищене дерево та інші пористі матеріали не повинні використовуватись як основа під покриття;

- використання плиткового пластика замість рулонного матеріалу не допускається;

- покриття підлоги з лінолеумом має підійматись на стіни на висоту 5-10 см та вирівнюватись до рівня поверхні стіни, плінтуси повинні бути внутрішніми (під лінолеумом).


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 124; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты