Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Дизайн маркетингового дослідження




1. Проектування і конструювання процесу маркетингового дослідження, його моделі; рочробка раціонального плану для проведення дослідження, проведення робіт з пошуку маркетингової інформації. Може здійснюватися вручну і з застосуванням інформаційних технологій.

2. і норма процедура вивчення стану і прогнозування змін у поведінці суб'єктів маркетингового дослідження в часі, по ресурсах і потребам.

Дилер - у перекладі з англійської мови і по виду занять - це ділок. Гак, наприклад, д. фондової біржі - це людина, яка торгує цінними паперами за свій рахунок і по дорученню. Хоча д. іноді виступає як брокер, у його діяльності переважає не посередництво, а самостійна торгівля, у якій він стас власником товарів. У відмінності від брокера і торгового агента доходи Д. складаються в основному не ча рахунок винагород, а з різниці між продажною і покупною Ціною товару. У маркетингу д. - це можлива ланка каналів розподілу.

Днскаунт пряме зниження цінипри купівлі протягом встановленого періоду часу.

Дистриб'ютор - збутовий посередник з повним циклом обслуговування. Займається перепродажем товарів від свого імені і за свій рахунок, має склади, займається сервісним обслуговуванням продукції. Часто виступає як генеральний посередник певного виробника.

Днстрнб'юторські фірми - фірми, які займаються складуванням та транспортуванням товарів, які допомагають підприємству постачати вироблювані ним товари до споживача.

"Директ мейл"-див. прямий поштовий маркетинг.

Диференціація - доповнення існуючих номенклатурних груп продукції (продуктових ліній) новими позиціями.

Диференціація цін - пропонування продукції на ринку за різними цінами (для різних споживачів, на різних ринках, у різних регіонах).

Диференційований маркетинг - стратегія маркетингу, спрямована на конкретний сегмент ринку (див. стратегії охоплення ринку).

Довжина каналів розподілу - кількість посередників, через яких товар проходить на шляху від виробника до споживача.

Дослідження експериментальні - маркетингові дослідження, які передбачають перевірку гіпотези про певний причинно-наслідковий зв'язок між досліджуваними явищами.

Дослідження казуальні - маркетингові дослідження, які проводять для перевірки гіпотез щодо причинно-наслідкового зв'язку. В основі такого дослідження полягає прагнення зрозуміти якесь явище на основі використання логіки типу: "Якщо X, то чому У".

Дослідження операцій маркетингу -

1. Сукупність методів (математичного програмування, теорії ігор, теорії рішень, теорії розпізнавання образів і т.п.). використовуваних у системі розробки і прийняття маркетингових рішень.

2. "Мистецтво давати погані відповіді на ті практичні питання, на які даються ще гірші відповіді іншими способами" Г.Л. Сааті (амер. фахівець в галузі досліджень операцій).

Дослідження описові - маркетингові дослідження, які передбачають опис певної проблеми чи явища.

Дослідження пошукові маркетингові дослідження, які передбачають збирання певних попередніх даних, па підставі яких можна виробити гіпотезу.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 87; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты