Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ПЕРЕДМОВА. Запорізький національний технічний університет




МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Запорізький національний технічний університет

кафедра військової підготовки

 

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

 

до практичних занять з дисципліни “Стрільба і управління вогнем” для студентів кафедри військової підготовки.

„Рішення типових задач з дисципліни “Стрільба і управління вогнем” частина 2”

 

2005 р.

 

Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни “Стрільба і управління вогнем” для студентів кафедри військової підготовки.

„Рішення типових задач з дисципліни “Стрільба і управління вогнем”/Укл.: В.Я Міхєєв; В.Г.Ломейко. - Запоріжжя: ЗНТУ, 2005. –

_86 с.

 

Укладач: підполковник В.Я Міхєєв;

майор В.Г. Ломейко

 

Рецензент: полковник К.В. Альохін

 

Відповідальний

за випуск: підполковник В.Я Міхєєв

 

 

Затверджено

на засіданні кафедри військової підготовки

 

Протокол № 9

від “27” ківітня 2005 р.

 

 

Рекомендовано до видання НМЛ спеціальності, як методичні вказівки до практичних занять з дисципліни “Стрільба і управління вогнем” для студентів кафедри військової підготовки. „Рішення типових задач з дисципліни “Стрільба і управління вогнем”

 

Протокол № 9 від “27” квітня 2005р.

 

 

Зміст

Розділ 1 Особливості пристрілювання цілі

по виміряним відхиленням при поправці

на зміщення ПЗ 5-00 і більш. 5 стор.

Розділ 2 Особливості пристрілювання

цілі за допомогою спряженого спосте-

реження. 21 стор.

Розділ 3 Особливості стрільби по цілям на

руйнування, стрільби на рикошетах, стрільби в

безпосередньої близькості від своїх військ. 31 стор.

Розділ 4 Особливості стрільби на рикошетах

і в безпосередньої близькості від своїх

військ 40 стор

Розділ 5 Особливості поразки цілі снарядами з

дистанційним підривником 46 стор

Розділ 6 Поразка неспостережних цілей з

закритої вогневої позиції 65 стор

Розділ 7 Особливості пристрілювання

(створення)реперів. Перенос вогню від

репера (цілі) 73 стор

 

ПЕРЕДМОВА

В умовах реформування Збройних сил України найбільш гостро встає питання підвищення професійного рівня спеціалістів, які готовляться для Збройних сил. Тому офіцер запасу, який навчається за програмою підготовки офіцерів наземної артилерії, забов’язаний вміти своєчасно та з високою ефективністю виконувати вогневі завдання по поразці противника в будь-яких умовах сучасного загальновійськового бою, знати Правила стрільби і управління вогнем артилерії, основні положення Курсу підготовки артилерії Збройних Сил України, способи визначення установок для стрільби, правила пристрілювання і стрільби на поразку різних цілей, бути здатним вміло управляти вогневими взводами під час вибору, занятті, підготовки та залишенні вогневої позиції, веденні вогню з відкритої та закритої вогневої позиції по різним цілям.

В цих умовах головним завданням стає вміння практично вирішувати типові задачі, які могуть забезпечити виконання вогневого завдання.

Дійсний посібник призначений для допомоги студентам при самостійному рішенні типових задач с дисципліни “Стрільба і управління вогнем ” . В зв’язку з тім, що в навчальному закладі заняття організовуються методом “Військового дня” відстань між заняттями може складати до тижня, що приводе до часткової втрати навичок і вмінь. Тому важливим питанням залишається самостійна підготовка студентів, але специфіка дисципліни завдає труднощі при самостійному вивченні. Даний посібник призначений для роз’яснення найбільш складних питань, в ньому приведені практичні рекомендації і алгоритм рішення різноманітних задач, теоретичне обгрунтування практичних питань.

При самостійному рішенні задач необхідно використовувати таблиці стрільби гаубиці Д-30 ТС № 145 видання 4 , які можна отримати в бібліотеці кафедри.

Посібник окаже допомогу студентам при підготовці к іспитам і залікам з дисципліни “Стрільба і управління вогнем”.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-10; просмотров: 139; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты