Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Взаємне розташування пунктів спряженого спостереження та вогневої позиції




γ = αЛ + αП γ = αЛ – αП γ = αП – αЛ  

 

 

Пристрілювання ведуть у тому ж порядку, що і за допомогою далекоміра.

Якщо на пунктах СН вимірюють дирекційні кути цілі і розриву /ЦГР/, то коректури дальності і напрямки визначають за допомогою ПРК, ПУВ, МК або розрахунком, як при пристрілюванні з далекоміром.

Коректури дальності і напрямку розрахунком визначають при ПЗ для основного пункту СН менше 5-00.

Якщо на пунктах СН /при ПЗ<5-00 для найбільш зміщеного пункту СН/ вимірюють бічні відхилення розриву /ЦГР/ від цілі, то коректури дальності визначають за допомогою ПРК або розраховують по формулі:

де:

- ДЛ, ДП - дальності до цілі в метрах із лівого і правого НП;

- g - кут засічки в поділках кутоміра;

- Л, П - Бічні відхилення розривів від цілі відповідно для лівого і правого СП із їхніми знаками /праворуч - "плюс", ліворуч - "мінус"/ у розподілах кутоміра. Коефіцієнти і розраховують з округленням до цілих чисел.

Коректури напрямку визначають за допомогою ПРК або розрахунком так само, як при пристрілюванні за допомогою далекоміра

Dd = (-a)Кв ±КК

 

 

 

ВИЗНАЧЕННЯ КОРЕКТУР ПРИ ПРИСТРІЛЮВАННІ ЗІ СПРЯЖЕНИМ СПОСТЕРЕЖЕННЯМ ЗА ДОПОМОГОЮ ПРК

Прилад для розрахунку коректур (ПРК) дозволяє спростити і прискорити визначення коректур дальності і напрямки при пристрілюванні. Підготовка приладу до роботи полягає в нанесенні (за даними, знятими з карти або ПУО)

на лівий і правий прозорі круги міток Д и У, проти яких при рішенні задачі будуть зчитуватися величини коректур, і в установці на приладі необхідної схеми бойового порядку.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-10; просмотров: 91; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты