Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Умови застосування й особливості стрільби з дистанційним підривником.




Снаряди з дистанційним підривником застосовують для поразки живої сили і вогневих засобів противника, розташованих відкрито й у відкритих окопах, спостерігачів на вишках і деревах, а також для створення повітряних реперів, пристрілювання і цілевказівки. Заряд при стрільбі з ДП вибирають такий, щоб Врв не перевищувало 20 м, де:

Врв - серединне відхилення по висоті.

Особливість стрільби з дистанційним підривником полягає в тому, що крім дальності і напрямку пристрілюється висота розривів, домагаючись, при цьому, щоб середня точка розривів знаходилося на найвигіднішій висоті щодо цілі.

Висоту розривів визначають за допомогою кутовимірювальних приладів у поділках кутоміра, а дальність до розривів засікають по осколкам, що падають на землю.

Найвигіднішою висотою називається така висота розривів при котрій вражаюча дія по цілі найбільша.

Найвигідніша висота головним чином залежить від характеру цілі і тому може бути прийнята однакової для всіх калібрів снарядів.

Найвигідніші висоти розривів визначені теоретично й експериментально для кожного характеру цілі з урахуванням розходжень у положенні і ступені захищеності живої сили (наприклад, жива сила в ріст, залегла поза укриттями, розташована у відкритих окопах різноманітної глибини, легко броньованих машин) найвигідніші висоти що рекомендуються є середніми і незначно відрізняються від необхідних у конкретних умовах.

Для того, щоб снаряди розривалися на найвигіднішій висоті, необхідно проводити пристрілювання висоти розривів.

Необхідність пристрілювання висоти розривів пояснюється тим, що таблична установка підривника забезпечує одержання середньої точки розривів на обрії гармати тільки при табличних умовах стрільби, що відрізняються від дійсних. Це призводить до зміни часу польоту снаряда, тому точка розривів може виявитися вище або нижче обрію гармати. Крім того, положення середньої точки розриву буде залежати від дії підривника даної партії і від помилок табличної установки підривника.

Існує 2 способи пристрілювання цілі снарядами з ДП:

на повітряних розривах; на наземних розривах.

Пристрілювання цілей снарядами з ДП ведуть на повітряних або на наземних розривах з установкою прицілу по шкалі тисячних.

Пристрілювання цілей снарядами з ДП на повітряних розривах здійснюється за допомогою квантового далекоміра або спряженого спостереження.

Пристрілювання цілей снарядами з ДП на наземних розривах ведуть при відсутності засобів засічки повітряних розривів.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-10; просмотров: 73; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты