Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Визначення установок для стрільби в батареї переносом вогню від репера.




Перенос вогню від репера повинний випливати за пристрілюванням репера через можливо менший проміжок години, але не більш ніж через 3 години при стійкій погоді.

Установки для стрільби переносом вогню визначають:

- засобом коефіцієнта стрільби;

- спрощеним засобом;

- за допомогою графіка пристріляних поправок.

Перенос вогню засобом коефіцієнта стрільби застосовують при настильній і навісній стрільбі зі гармат, коли різниця напрямків стрільби по цілі реперу /кут переносу/ не перевищує 3-00, а різниця топографічних дальностей - 2 км.

Визначення обчислених дальності і довороту по цілі за допомогою ПОУ:

- для визначення обчисленої дальності на лінійці дальності ПУВ за допомогою движка завдають коефіцієнт стрільби "К";

- для визначення обчисленого кутоміра від основного напрямку на ціль до топографічного довороту додають обчислену поправку напрямку рівну сумі пристріляної поправки , напрямку і поправки на різницю деривації по цілі і реперу.

Визначення обчислених дальності і довороту по цілі розрахунком:

- обчислену дальність визначають як суму топографічної дальності до цілі до обчисленої підготовки дальності:

де:

- коефіцієнт стрільби, що розраховується з округленням до 0,1;

- обчислений доворот визначається як зазначено в питанні “Визначення обчислених дальності і довороту по цілі розрахунком”

Приклад 1(продовження)

г) Командир дивізіону наказав: "Подавити ц.131-ю. ЖС і ВЗ на непідготовленій позиції. Х=28075 У=93892 h =230 м. Фронт 300 м. Глибина 200 м. Витрата норма. Засіб визначення установок для стрільби на поразку - перенос вогню від репера".

Контрольні дані:

=6296 м; = ОН +0-18; Sц=6 га; N=6*12*0,75=54 сн. ; Zц= -0-04; ZR= -0-05; =-0-09; DХ тис=22 м, =6170 м; =ОН+0-10.

"Дніпро" Стій! Ціль 131-я. Піхота, ОФ. взр. оск. Зар. Зм. , шк. тис., Пр. 164 ск. З, Рів3и-2и, ОН+0-10, віяло 008, по 3 сн. швидким, Вогонь! »


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-10; просмотров: 68; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты