Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Завдання 17.




Банк випустив 10% облігації номінальною вартістю 200 грн. при рівні позичкового процента 10% річних. Термін погашення облігації – 2 роки.

1. Визначте курс облігації.

 

Завдання 18.

25 травня ТОВ "Швейна фабрика" здала до банку платіжне доручення на 109000,00 грн. для перерахування коштів ВАТ "Укртекстиль" за отриману 05 травня сировину.

На поточному рахунку фабрики 25 травня залишок коштів становив 100000,00 грн.

1. Поясність особливості розрахунків платіжними дорученнями.

2. Яке рішення прийме банк щодо цього платіжного доручення?

3. Які дії можуть вчинити банк та підприємство щодо оплати цього платіжного доручення?

4. Чи впливає банк на заходи, що може вчинити контрагент за невчасно сплачене платіжного доручення?

 

Завдання 19.

ВАТ "Лісове господарство" ЗАТ "Меблеве виробництво" сировину на суму 150000 грн. Розрахунки здійснюються з застосуванням платіжних вимог-доручень. На момент надходження платіжного документа до банку, що обслуговує ЗАТ "Меблеве виробництво" на його поточному рахунку було 200000 грн.

1. Поясність особливості розрахунків платіжними вимогами-дорученнями.

2. Чи бере участь банк у вирішенні суперечок між продавцем і покупцем за цієї форми розрахунків?

3. Що зробить банк платника з платіжною вимогою-дорученням, якщо ЗАТ "Меблеве виробництво" акцептувало платіжну вимогу-доручення на суму 110000 грн.; 150000 грн.; 200000 грн.?

 

Завдання 20.

ВАТ "Торгівельна мережа " звернулася в банк в м. Києві з проханням відкрити акредитив за рахунок власних коштів для розрахунків з продавцем продукції RichUp Trading ltd (Кіпр) на суму 950 тис. дол. США, банк якого знаходиться в м. Нікосія, Кіпр. Продукція буде надходити протягом календарного року нерівними партіями.

1. Поясність особливості розрахунків акредитивами.

2. Запропонуйте види акредитиву, які слід застосувати для такої операції: а) виходячи із максимального заробітку банку через отримання комісій; б) виходячи із максимальної економії на банківських послугах для ВАТ "Торгівельна мережа".

 

Завдання 21.

ВАТ "Завод "Укркабель" звернувся до банку з проханням видати чекову книжку на 80000 грн. для розрахунків з продавцями сировини. Коштів на розрахунковому рахунку достатньо.

1. Поясність особливості застосування розрахункових чеків.

2. Який термін дії розрахункової чекової книжки, який термін дії виписаного чека.

3. Запропонуйте, як може поступити банк задля видачі чекової книжки ВАТ "Завод "Укркабель".


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-10; просмотров: 145; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты