Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Продукції тваринництва




 

Назва «економіка» складається з грецьких слів „ойкос” – дім, „номос” – закон. Економіка – це наука про закони хазяйнування.

Економічна наука не провіщає конкретний розвиток господарських подій, але вона відкриває їх економічну логіку ,в пізнанні якої і містяться її практична вартість.

Економічні знання захищають від повторення зроблених раніше помилок ,виховують культуру соціально-абстрактного мислення, формують інтелігентність людини, прилучають до високої етики економічних відносин, дозволяють оволодіти цивілізованими формами економічної діяльності.

Дисципліна «Економіка виробництва та маркетинг молочних та м’ясних продуктів» є складовою частиною системи економічних наук, які вивчають різні сторони громадських відносин людей у процесі виробництва і розподілення матеріальних цінностей. Це наука про характер і форму проявлення об’єктивних загальноекономічних законів у даній галузі. Вона вивчає фактори та умови, під впливом яких ці закони можуть діяти з найбільшою ефективністю в даній галузі і спирається на знання спеціальних предметів з техніки, технології виробництва. Метаекономіки виробництва продукції тваринництва полягає в тому, щоб люди, які її вивчили, могли вирішити, як їм діяти в тих чи інших конкретних умовах, щоб виробництво було достатньо ефективним при будь-яких формах власності і господарювання.

Економіка виробництва продукції тваринництва використовує різні методи вирішення господарських проблем, прийняття управлінських рішень. Метод – це спосіб вивчення предмета дослідження, спосіб досягнення цілі або рішення поставленої задачі. Основою науки є діалектичний метод. Він полягає в тому, що всі явища розглядаються у взаємозв’язку, взаємодії, взаємообумовленості, в постійному розвитку через боротьбу протилежностей і протиріччя, перехід кількісних змін в якісні. При цьому використовуються різні прийоми : аналіз, синтез, індукція (від фактів ідуть до висновків), дедукція (навпаки).

Спеціальні економічні методи: монографічний, економіко-статистичний, групування статистичних даних, балансовий, метод середніх та відносних величин, експериментальний, метод економіко-математичного моделювання.

Теорію і практику прийняття управлінських рішень відносно стратегії підприємства з метою найбільш повного задоволення споживача і реалізації інтересів виробника називають маркетингом. Ключовий принцип маркетингу: виробляти те, що продається, а не продавати те, що виробляється. Мета маркетинга – пом’якшення криз перевиробництва, збалансування попиту і пропозиції. Маркетинг не тільки підвищує культуру підприємницької діяльності, але дозволяє підприємцям ефективно пов’язувати ресурси з поставленою метою, а мету – з попитом покупців.

Задачі маркетингу:

- всебічно вивчати ринок, попит і побажання споживачів;

- впливати на ринок і попит в інтересах фірми;

- пристосовувати виробництво до потреб ринку.

 

2. Значення м’ясної та молочної промисловості,


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-10; просмотров: 82; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты