Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Самостійні робота № 7: Підвищення якості роботи в галузі зв’язку.




1. Розробка заходів по підвищенню якості роботи в галузі зв’язку;

 

Підвищення якості послуг – закономірність розвитку будь-якого виробництва. Але ця закономірність не реалізовується автоматично. Для підвищення якості послуг зв’язку не можна обмежуватися лише розробленням системи показників і оцінкою на її засадах рівня якості. Забезпечення високої якості послуг можна досягнути лише спрямованою діяльністю по управлінню якістю. Це, в свою чергу, вимагає створення комплексу відповідних передумов – економічних, технічних, організаційних і виховних.

До економічних передумов належить створення відповідної системи планування якості, ціноутворення, оплати праці і преміювання, обліку, матеріальної відповідальності та нормування.

До технічних – удосконалення засобів зв’язку, технологічних процесів, застосування матеріалів.

До організаційних передумов належать розроблення і впровадження системи стандартів, забезпечення чіткого ритму виробництва.

До виховних – створення атмосфери загальної зацікавленості у високій якості та відповідальності за результати своєї праці.

У відповідності з цими основними напрямами поліпшення якості послуг зв’язку є: впровадження досягнень науково-технічного прогресу; поліпшення організації виробництва, праці й управління; економічне стимулювання.

В галузі зв’язку провадиться значна робота щодо оснащення підприємств засобами механізації та автоматизації, удосконалення технологічних процесів

оброблення та передавання повідомлень, впровадження нової техніки, створення обчислювальних центрів для оброблення інформації. Характерною особливістю розвитку засобів зв’язку є широка автоматизація виробничих процесів, що дозволяє збільшувати обсяги надавання послуг зв’язку та підвищувати їх якість при скороченні трудових витрат.

Одним із чинників, які впливають на якість послуг, є поліпшення організації виробництва, праці та управління, яке базується на додержанні правил технічної експлуатації устаткування зв’язку, їхнього удосконалення на всіх етапах виробничого процесу та забезпечення об’єктивного обліку показників якості.

Підвищення якості багато в чому залежить від культури виробництва й обслуговування, підвищення кваліфікації працівників зв’язку. Конкурси професійної майстерності, поширення передового досвіду праці створюють умови для зростання майстерності, забезпечення високої якості праці (відсутності браку, скарг, порушень правил технології).

Важливою умовою поліпшення якості обслуговування вчасне введення в дію виробничих фондів. Наприклад, чим швидше будуть задіяні канали міських телефонних мереж, тим значніше підвищиться рівень обслуговування споживачів з одночасним підвищенням фондовіддачі.

Значним кроком у поліпшенні якості обслуговування споживачів є впровадження додаткових послуг зв’язку, цілодобової дії засобів зв’язку. Так, на МТМ – це впровадження служби»Сервіс», яка дає численні довідки по телефону, на МТС – виклик до телефону визначеної особи, розмова за абонента, розвиток нових тематичних служб (телекс, телефакс, відеотекст тощо).

За аналізу якості праці окремих етапів процесу виробництва послуг зв’язку визначальна роль належить людині. Тому підвищення якості послуг і культури обслуговування знаходиться в прямій залежності від якості праці.

Контрольні питання:

1. Перелічіть заходи по покращенню якості роботи галузі зв’язку.

2. До економічних передумов підвищення якості послуг відносять…

3. До технічних передумов підвищення якості послуг відносять…

4. До організаційних передумов підвищення якості послуг відносять…

5. До виховних передумов підвищення якості послуг відносять…


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-10; просмотров: 89; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты