Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Балістичні умови стрільби




 

85. До балістичних умов (факторів) стрільби, що враховуються при вирішенні задачі влучення снаряда в ціль, відносяться: зношування каналу ствола гармати (подовження зарядної камори), температура заряду, маса снаряда, відхилення від форми й розмірів зерен порохового заряду і його хімічного складу, різнобій різних типів снарядів. Усі ці фактори в сукупності й кожний окремо викликають різноманітність початкових швидкостей того самого типу снаряда, що, у свою чергу, приводить до зменшення або збільшення дальності його польоту.

86. Зношування каналу стволагармати (подовження зарядної камори) приводить до падіння початкової швидкості польоту снаряда. Величина падіння початкової швидкості при однаковому зношуванні каналу ствола (подовженні зарядної камори) для різних типів снарядів, що відрізняються початковою швидкістю польоту, є неоднаковою.

Дані, що характеризують величину зменшення дальності (зниження траєкторії) польоту снарядів унаслідок падіння початкової швидкості через зношування каналу ствола для танкових гармат у метрах, наведено в таблиці додатку 2.

87. Поправки дальності стрільби на падіння початкової швидкості снаряда внаслідок зношення каналу ствола необхідно враховувати:

– снарядами з початковою швидкістю понад 1000 м/с при зношуванні каналу ствола 2 мм і більше на дальність понад 2000 м;

– снарядами з початковою швидкістю менше 1000 м/с при зношуванні каналу ствола 1,5 мм на дальність понад 1500 м;

При стрільбі в аварійних режимах, поправку дальності стрільби на падіння початкової швидкості снаряда заздалегідь визначають по Таблицях стрільби на основні дальності, запам’ятовують їх і потім ураховують у ході рішення вогневої задачі.

88. Температура зарядувпливає на відхилення дальності польоту снаряда. Табличною (нормальною) температурою заряду прийнято вважати 15° С. При тем-

 

 

Умови стрільби і правила їх обліку


мпературі заряду понад 15° С дальність польоту снаряда збільшується, нижче 15° С – зменшується. Температура заряду залежить головним чином від температури навколишнього повітря, тривалості зберігання боєприпасів на відкритому повітрі та їх перебуванні в бойовому відділенні танка.

Поправка дальності на температуру заряду враховується автоматично. Перед початком бою (стрільби) поточне значення температури заряду потенціометром вводиться в ТБВ.

89. Маса снаряда(вагарні знаки) при стрільбі прямою наводкою на дальності до 3000 м не робить істотного впливу на відхилення дальності польоту снаряда. Необхідність їхнього обліку виникає при стрільбі осколково-фугасними снарядами на дальності понад 3000 м.

Поправки дальності на масу снаряда визначаються за Таблицями стрільби і враховуються при стрільбі прямою наводкою на великі дальності, а також напівпрямою і непрямою наводкою.

90. Партії порохових зарядіві зміни їхніх властивостей залежно від тривалості зберігання боєприпасів на складах приводять до відхилень початкової швидкості польоту снаряда як у більшу, так і в меншу сторону. Значення цих відхилень визначаються в ході періодичних випробувань тієї чи іншої партії боєприпасів до танкових гармат і відображуються у відповідній документації.

91. При стрільбі з танків поправки дальності стрільби залежно від партії заряду, величина зміни початкової швидкості (згідно з даними накладної) безпосередньо уводиться відповідним потенціометром у ТБВ.

92. Різнобій типів снарядівявляє собою зсув середніх точок влучення при стрільбі різними типами снарядів в однакових умовах. Це обумовлюється розходженням балістичних характеристик снарядів, маси, початкових швидкостей та інших факторів. Різнобій типів снарядів враховується безпосередньо в ході стрільби.

93. При стрільбі з кулеметів поправки дальності на балістичні умови при призначенні вихідних установок не враховуються.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-10; просмотров: 142; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты