Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Стрільба в основному (автоматичному) режимі роботи СУО




 

155. Вихідними установками для стрільби в основному (автоматичному) режимі є прицільна марка і точка прицілювання.

156.Призначають такі вихідні установки для стрільби з місця, коротких зупинок і з ходу в основному (автоматичному) режимі:

при стрільбі по нерухомих цілях і цілях, що здійснюють фланговий рух:

– прицільну марку – центральний косинець;

– точку прицілювання – центр цілі;

при стрільбі по цілях, що здійснюють фланговий і косий рух зі швидкістю до 15 км/год:

– снарядами з початковою швидкістю понад 1000 м/с:

прицільну марку – центральний косинець;

точку прицілу – центр цілі;

– снарядами з початковою швидкістю менше 1000 м/с:

прицільну марку – центральний косинець;

точку прицілу – центр цілі, якщо сумарна поправка висоти на ВИРЦ і вертикальне переміщення танка й цілі складають менше 0,5 фігури цілі; вище (нижче) центра цілі на величину сумарної поправки висоти на ВИРц, вертикальне переміщення танка і цілі, що складає 0,5 фігури цілі й більше;

при стрільбі по цілях, що здійснюють фронтальний і косий рух зі швидкістю понад 15 – 20 км/год:

прицільну марку – центральний косинець;

точку прицілу – центр цілі, якщо сумарна поправка висоти на ВИРЦ і вертикальне переміщення танка й цілі складають менше 0,5 фігури;

вище (нижче) центра цілі на величину сумарної поправки висоти на ВИРЦ, вертикальне переміщення танка й цілі, що складає 0,5 фігури й більше.

Приклад. Стрільба ведеться кумулятивним снарядом з місця в основному (автоматичному) режимі по танку супротивника, що рухається фронтально зі швидкістю 15 км/год униз по схилу крутістю 15°, зверненому до стріляючого танка. Відстань до цілі 1800 м. Призначити вихідні установки для першого пострілу.

Р і ш е н н я: 1. Значення ВИРЦ при тривалості підготовки першого пострілу,

Стрільба з гармати

 

 

яка дорівнює 15 с, становить – 60 м. Поправка висоти на ВИРЦ на дальність 1800 м складає –1,2 м.

2. Величина вертикального переміщення (ВВПЦ) при швидкості руху 10 км/год дорівнює 1,8 м, а при швидкості 15 км/год –2,7 м.

3. Сумарна поправка по висоті Пв на ВИРЦ складає: (– 1,2) + (– 2,7) = – 3,9 м.

4. Визначаємо поправку по висоті у фігурах цілі. Видима висота танка супротивника, що рухається фронтально по схилу крутістю 15°, складає 4,2 м, тоді поправка висоти у фігурах цілі буде дорівнювати приблизно одній фігурі цілі.

5. Отже, вихідними установками для першого пострілу доцільно призначити:

прицільну марку – центральний косинець;

точку прицілу – нижче від центра цілі на одну фігуру.

157. Коректування стрільби в основному (автоматичному) режимі здійснюється тільки при стрільбі снарядами з початковою швидкістю менше 1000 м/с по цілях малого і середнього розмірів у випадках одержання після перших двох пострілів однойменних відхилень (два недольоти або перельоти, два відхилення вправо або вліво).

Коректування дальності стрільби здійснюється виносом точки прицілювання по висоті у фігурах цілі на величину отриманого відхилення або найвигіднішої коректури, для якої приймаються такі значення:

для стрільби по цілях малих розмірів – 1 фігура;

для стрільби по цілях середніх розмірів – 0,5 фігури.

При стрільбі по цілях, що здійснюють фронтальний і косий рух, а також рухаються на пересіченій місцевості, коректування дальності здійснюється з урахуванням уведення поправок по висоті на ВИРЦ, вертикальне переміщення танка й цілі.

Коректування напрямку стрільби здійснюється виносом точки прицілювання на величину отриманого відхилення, що не перевищує двох фігур цілі, або вибором іншої прицільної марки (відмітка за розривом).

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-10; просмотров: 68; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты