Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Завдання 7. Підприємство є платником податку на прибуток підприємств на загальній системі оподаткування і зареєстровано платником ПДВ




Підприємство є платником податку на прибуток підприємств на загальній системі оподаткування і зареєстровано платником ПДВ. На балансі підприємства є комп’ютери, що використовуються в господарській діяльності.

Первісна вартість комп’ютера становить 5 000 грн., ліквідаційна вартість – 500 грн., очікуваний термін корисного використання 2 роки.

В обліковій політиці підприємства зазначено, що для 4 групи обрано кумулятивний метод нарахування амортизації.

Необхідно:

1. Визначити вартість, що амортизується, місячну та річну суму амортизаційних відрахувань

2. Заповнити журнал господарських операцій для розрахунку суми амортизації з використанням кумулятивного методу за наступним зразком:

№ п/п Рік корисної експлуатації Вартість Кумулятивний коефіцієнт Річна сума амортизації 4 гр. х 5 гр. Залишкова вартість на кінець року, грн.
Первісна, грн. що аморти зується, грн.
На дату придбання 50 000 - - - 50 000
Перший рік експлуатації Розрахувати Розрахувати Розрахувати Розрахувати Розрахувати
Другий рік експлуатації Розрахувати Розрахувати Розрахувати Розрахувати Розрахувати

Завдання 8

Підприємство є платником податку на прибуток підприємств на загальній системі оподаткування і зареєстровано платником ПДВ. Підприємство має на балансі офісні меблі, первісна вартість яких становить 10 000грн., ліквідаційна вартість - 1000 грн., очікуваний термін корисного використання 4 роки. В обліковій політиці підприємства зазначено, що для 6 групи основних засобів обрано прямолінійний метод нарахування амортизації.

Необхідно:

1. Визначити вартість, що амортизується, місячну та річну суму амортизаційних відрахувань

2. Заповнити журнал господарських операцій для розрахунку суми амортизації з використанням прямолінійного методу за наступним зразком:

№ п/п Рік корисної експлуатації Розрахунок річної суми амортизації Сума зносу з початку експлуатації об'єкта, грн. Залишкова вартість об'єкта (гр.3 - гр.6),грн.
Первісна вартість, грн. Очікуваний термін корисної експлуатації, років Річна сума амортизації
1. На дату придбання 10 000 - - - 10 000
2. На кінець 1-го року Розрахувати Розрахувати Розрахувати Розрахувати Розрахувати
3. На кінець 2-го року Розрахувати Розрахувати Розрахувати Розрахувати Розрахувати
4. На кінець 3-го року Розрахувати Розрахувати Розрахувати Розрахувати Розрахувати
5. На кінець 4-го року Розрахувати Розрахувати Розрахувати Розрахувати Розрахувати

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-10; просмотров: 87; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты