Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ПОРЯДОК ПОДАННЯ І ЗАХИСТУ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ




 

9.1. Порядок подання контрольної роботи. Завершена контрольна робота подається на відповідну кафедру. Термін здачі контрольних робіт визначається календарним планом навчального процесу.

Контрольна робота перевіряєтьсяна профілюючій кафедрі в тижневий термін. Науковий керівник, який перевіряє виконану контрольну роботу, дає попередню оцінку за двобальною ("зараховано", "незараховано") шкалою.

Робота, яка заслуговує попередньої позитивної оцінки, допускається до захисту. Після перевірки контрольна робота повертається студенту як мінімум за 3 дні до її захисту. Це робиться для того, щоб надати відповідний час для підготовки до захисту. Якщо робота не зарахована, викладач залишає за собою право видати інше завдання і встановити новий строк для його виконання.

9.2. Процедура захисту роботи.

У ході короткої доповіді (5-10 хвилин) треба обґрунтувати тему дослідження, його цілі і практичне значення, розкрити зміст теми з викладенням своєї особистої точки зору до розглянутих питань. Захист контрольної роботи передбачає і відповіді на питання, поставлені викладачем.

В окремих випадках, якщо має місце наявність кількох контрольних робіт близьких за тематикою, практикується проведення колективного обговорення - захисту робіт. При цьому важливо надати всім студентам, які беруть участь в обговоренні, можливість заздалегідь ознайомитися з роботами своїх товаришів.

Результати захисту суттєво впливають на остаточну оцінку контрольної роботи. Якщо студент належним чином не підготувався до захисту, не в змозі дати вичерпні відповіді на запитання, остаточна оцінка контрольної роботи може бути переглянута у порівнянні з попередньою.

9.3. Критерії оцінки.

Оцінку "зараховано" отримує робота, яка відповідає наступним вимогам:

- робота виконана на високому теоретичному рівні і свідчить, що автор глибоко інформований щодо ступеня теоретичної розробки проблеми, яка досліджується, вміло орієнтується у відповідних альтернативних теоретичних підходах, має свою особисту позицію і вміє аргументовано і послідовно її викласти;

- робота свідчить, що студент, який її виконав, володіє науковим економічним мисленням, вміло застосовує методологічний інструментарій, сучасні теоретичні концепції;

- робота містить самостійні обґрунтовані висновки, міркування і цікаві пропозиції, які мають теоретичне або практичне значення;

- правильно оформлена та викладена грамотною літературною мовою.

Оцінку "зараховано" також отримують роботи, які мають незначний ступінь відхилення від перелічених вимог, але під час захисту студенти повно і всебічно відповідають на поставлені запитання, показують знання понятійно-термінологічного апарату, правильно і досить впевнено можуть висвітлити основні проблемні питання теми.

У тих випадках, коли робота не відповідає цим вимогам, вона вважається не зарахованою.

Студентам, які одержали незадовільну оцінку за контрольну роботу, встановлюється новий строк для її доопрацювання з подальшим захистом.

Позитивно оцінена та захищена контрольна робота залишається на кафедрі.

Студентам, які підготували контрольну роботу на високому науково-практичному рівні, може бути рекомендовано виступити з доповіддю на науковій конференції.

 

Рекомендована література

1. Банківські операції: Підручник / За ред. В.І.Міщенка, Н.Г.Слав’янської.- К.: Знання, 2006. – 727 с.

2. Банківські операції: Курс лекцій: У 3 ч. / Уклад. Н.Г. Слав’янської.- Суми : Ініціатива, 2000. – 210 с.

3. Банківські операції: Підручник / Ред. А.М.Мороз.- К., 2000.- 384 с.

4. Васюренко О.В. Банківські операції. – К.: Т-во “Знання”, КОО, 2000. – 243 с.

5. Енциклопедія банківської справи України / Ред.кол.: В.С.Стельмах (голова) та ін. – К.: Молодь: Ін Юре, 2001. – 680 с.

6. Єрьоміна Н.В. Банківські інформаційні системи. – К.: КНЕУ, 2000.- 220 с.

7. Закони.

8. Інструкції.

9. Методичні вказівки.

10. План банківських рахунків.

11. Положення.

12. Порядок.

13. Правила.

14. Шевченко Р.І. Банківські операції. – К.: КНЕУ, 2000. – 160 с.

15. Череп А.В., Андронова О.Ф. Банківські операції. Навч. посібник.- К.: Кондор, 2008.- 410 с.



Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-10; просмотров: 81; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты