Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Найважливіші характеристики джерел випромінювання для ВОЛЗ




Найважливішими характеристиками джерел випромінювання для ВОЛЗ є:

- середня потужність випромінювання при роботі в неперервному режимі;

- довжина хвилі випромінювання;

- ширина спектра випромінювання;

- час наростання та спаду імпульсу випромінювання при імпульсному збудженні струму накачування;

- падіння напруги на діоді;

- напрацювання на відмову.

Крім того, для ЛД і торцевих СД, які володіють вузькою діаграмою направленості, суттєве значення мають кути розбіжності, що визначаються за рівнем половинної потужності. Зазвичай ці кути визначають за напрямками випромінювання в паралельній та перпендикулярній до активного шару площинах (див. рис. 4.1.6).

Для високошвидкісних ВОЛЗ важливе значення мають динамічні властивості ЛД, які проявляються в залежності спектральних характеристик ЛД від швидкості передачі при прямій модуляції (зміною струму накачування).

Для РОЗ- та РВБ-лазерів при модуляції в діапазоні 0.25-2 ГГц має місце лише незначний зсув (близько 0.2 нм) при високому ступені подавлення побічних мод. Тому часто такі діоди називають динамічно одномодовими.

Швидкодія джерел випромінювання оцінюється часом наростання і часом спаду потужності випромінювання при модуляції імпульсами струму накачування прямокутної форми достатньої тривалості ( ). Для їх оцінки зазвичай використовують рівні 0.1 та 0.9 від потужності, що встановилася. Часто швидкодія джерел випромінювання характеризується максимальною частотою модуляції. Для СД така частота може досягати 200 МГц, для ЛД (декілька ГГц).

По часу наростання та спадання імпульсу можна визначити смугу частот, під яку треба підібрати оптичне волокно. Якщо вважати ці інтервали часу приблизно однаковими (проте така ситуація не завжди виконується), то смугу пропускання можна визначити за оціночною формулою:

. (4.1.2)

Деградація і надійність джерел випромінювання характеризується часом напрацювання джерела на відмову. Час напрацювання на “відмову” сучасних СД та ЛД, складає величину близько 50 000 годин (5-8 років).


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-04; просмотров: 65; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты