Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Технічні характеристики фотоприймачів




а) Струмова чутливість (монохроматична) (А/Вт):

, (5.1.2)

де – фотострум; – повна потужність випромінювання на довжині хвилі .

Типове значення струмової чутливості для P-I-N-діодів у робочих діапазонах складає 0.5-0.8 А/Вт, а для ЛФД – 20-60 А/Вт.

Струмова чутливість характеризує фотоприймач на низьких частотах модуляції.

б) Квантова ефективність (безрозмірна величина) визначається співвідношенням:

, (5.1.3)

де – кількість фотонів, які падають за одиницю часу на фотоприймач; – кількість народжених за цей час електронів (або електронно-діркових пар).

Квантова ефективність для P-I-N-діодів не може бути більше 1 (100 %).

в) Темновий струм (А) – струм, який протікає через навантаження обернено зміщеного фотодіода, при відсутності світлового потоку, що падає на фоточутливу площинку фотодіода. Темновий струм інакше називається струмом витоку. Величина темнового струму залежить від матеріалу фотоприймача, температури навколишнього середовища і конструкції фотоприймача. Типові характеристики фотоприймачів наведені в таблиці 9

 

Таблиця 9

  Фотоприймач Струмова чутливість, А/Вт Темновий струм, нА Час наростання, нс
-фотодіод ( ) 0.8 0.1-3 0.01-5
фотодіод ( ) 0.5 0.1-5
ЛФД ( ) 10-60 0.3
ЛФД ( ) 20-60 0.3-1

 

З цієї таблиці можна побачити, що ЛФД, виготовлені з германію мають найбільше значення темнового струму, яке складає величини від часток до сотень одиниць міліампера.

г) Час наростання (спаду ) – характеризує роботу фотоприймачів в імпульсному режимі і є його важливою динамічною характеристикою. Час наростання визначається часом зростання сигналу з рівня 0.1 до рівня 0.9 (спадання сигналу з рівня 0.9 до рівня 0.1) від рівня максимального значення при умові, що на вхід подаються строго прямокутні імпульси великої тривалості. Ці часи залежать від геометрії фотодіода, матеріалу, напруженості електричного поля в слаболегованій області, температури. Максимальна з
– береться за характеристику часу відгуку фотоприймача.

Із збільшенням частоти модуляції вхідних оптичних імпульсів максимальне значення фотоструму зменшується. Гранична частота, на якій ще може працювати фотоприймач, визначається як частота модуляції, при якій струмова чутливість складає 0.707 від значення струмової чутливості при низьких частотах модуляції. Як випливає з таблиці, P-I-N-фотодіод є більш високочастотним приймачем випромінювання у порівнянні з ЛФД.

д) Частота повтору помилок. У цифрових системах, коли інформація передається бітами, мірою якості прийнятого сигналу є ймовірність некоректного прийому 0 чи 1, яка називається частотою появи помилок (БЕР). Вона визначається як відношення кількості невірно прийнятих бітів до загальної кількості бітів, що передані. У телекомунікаційних системах ця величина не повинна перевищувати 10-9. В обчислювальних мережах вимоги до цієї величини значно вище, а частота повтору помилок не повинна перевищувати величини 10-12. БЕР залежить від швидкості передачі. Чим менше швидкість передачі, тим менше БЕР.

е) Чутливістю цифрового ПРОМ називається мінімальна вхідна потужність сигналу, при якій БЕР не виходить за межі максимально допустимого значення, встановленого для даного пакета прикладних програм. Для нормальної роботи пакета прикладних програм потужність вхідного сигналу повинна бути не менше, ніж чутливість ПРОМ. Чутливість ПРОМ прийнято вимірювати у дБм.

ж) Насичення ПРОМ. Насиченням цифрового ПРОМ називається максимальна вхідна потужність, вище якої БЕР починає перевищувати максимально допустиму величину для даного пакета прикладних програм.

Діапазон значень потужності від чутливості до насічення називається динамічним діапазоном ПРОМ.

з) Максимально допустима обернена напруга – це напруга, перевищення якого може привести до пробою фотоприймача та його руйнування.

і) Робочий діапазон температур (0С). Є дві характеристики фотоприймача, на які сильно впливає зміна температури.

По перше, це квантова ефективність, яка може поводити себе досить непросто в залежності від зміни температури.

По друге, зростання температури призводить до експоненціального зростання термічно збуджених електронно-діркових пар, і як наслідок – експоненціально зростає темновий струм. Ця величина зазвичай стає вдвічі більшого при підвищенні температури на 8-100С.

ї) Напрацювання на відмову (тис. годин). При експлуатації фотоприймачів згідно з технічними умовами ресурс фотоприймачів вище ніж ресурс випромінювачів.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-04; просмотров: 85; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты