Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Системи зв’язку для ліній зв’язку третинної цифрової ієрархії Е3




Для внутрішньозонних мереж, окрім апаратури “Сопка-2”, вироблялася також апаратура “Сопка-3”, призначена для передавання 480 телефонних каналів у двійковому цифровому потоці із швидкістю 34.368 Мбіт/с. Ця апаратура, як і “Сопка-2”, в даний час застаріла, проте продовжує працювати. Структурна схема “Сопки-3” відрізняється від схеми “Сопка-2” тим, що на мультиплексор-формувач потоку із швидкістю 34.368 Мбіт/с поступає на вхід не 4, а 16 цифрових потоків 2 Мбіт/с у коді HDB3. Апаратура адаптована для підключення до оптичного кабелю типу ОЗКГ-1,0/0,7-4х4. Цей кабель виконаний на основі градієнтних багатомодових волокон із затуханням 0.7-1.5 дБ/км на довжині хвилі 1.3 мкм. Максимальна довжина лінії 100 км, довжина регенераційної ділянки 30 км. Живлення апаратури стандартне. Напруга живлення – –60 або –24 в.

У даний час Росія виробляє аналогічне “Сопці-3” обладнання, з використанням сучасних технологій та електронних і квантово-оптичних елементів.

Компанія АТ НВП РОТЕК (Москва) виробляє апаратуру Т-51 і Т-316. Т-51 призначена для передавання по багатомодовому або одномодовому кабелю цифрового потоку Е3. Модель Т-316 дозволяє по таких самих кабелях передавати від 1 до 16 потоків DS1 (2.048 Мбіт/с).

На рисунку 4.1.3 подана структурна схема системи зв’язку Т-316. Апаратура моделі Т-316 містить такі блоки: 4 мультиплексора ППС, кожен з яких з чотирьох вхідних потоків DS1 (Е1) формує один потік Е2 на передавання та виконує обернене перетворення на прийомі. Далі 4 потоки Е2 поступають на входи блока ОЛЗ. Цей блок складається з мультиплексора, що формує з чотирьох потоків Е2 один цифровий потік 34 Мбіт/с та пристрою оптичного лінійного закінчення, який на передавання здійснює операцію перетворення електричного сигналу цифрового потоку Е3 в коді HDB3 в лінійний код. Після цього електричний сигнал перетворюється в оптичний. На прийомі відповідні блоки виконують обернені операції. Блок СЛЗ призначений для організації службового зв’язку.

АТ НВП РОТЕК, окрім моделі Т-316, виробляє варіант Т-316(21Е1). Це обладнання призначено для передавання по ВОЛЗ цифрового двійкового потоку зі швидкістю 51.84 Мбіт/с. Така швидкість – результат мультиплексування 21-го потоку первинної ієрархії Е1. Системи зі швидкістю передавання 51.84 Мбіт/с позначають як STM0. До складу обладнання входять система контролю стану лінії, два телефонних канали службового зв’язку та канал RS-232 для контролю і керуванням віддаленим обладнанням (можливе керування по ЛОМ через інтерфейс ETHERNET).

Окрім переліченого обладнання, ВАТ “Моріон” виробляє обладнання третинного групоутворення з оптичними інтерфейсами та сервісними каналами ОТЛС-31. Це обладнання має те саме призначення, що й обладнання АТ НВП РОТЕК, а саме: для створення міжстанційного зв’язку, а також для внутрішньозонного і міжрайонного зв’язку по оптичному кабелю. Обладнання дозволяє об’єднати 16 цифрових потоків Е1 або 4 потоки Е2 в один цифровий потік Е3.

Структурна схема ОЛТС-31 зображена на рисунку 4.1.4.

На кожній стороні лінії зв’язку обладнання в лінійному оптичному тракті має дві плати оптичного інтерфейсу ЛТ (передаванна і прийом) з електричним інтерфейсом згідно з G.703 ITU-T і оптичним інтерфейсом (рознім FC) з лінійним кодом NRZ зі скрембліюванням, завдяки чому швидкість передавання по лінії зростає до 35.84 Мбіт/с. Електричні входи (інтерфейси) плат ЛТ через плату КТ (пристрій резервування) підключені до плати групоутворення АМ, яка є мультиплексором при передаванні та демультиплексором при прийомі 16Е1 або 4Е2.

Плата КТ (пристрій резервування) призначена для вставки (стаффінгу) або виділення в лінійний сигнал (чи з лінійного сигналу) додаткових каналів за рахунок збільшення стандартної третинної швидкості 34.368 Мбіт/с до 35.84 Мбіт/с.

Плати СК, КС і СС за допомогою вказаних вище додаткових каналів взаємодіє з пристроєм КТ через дві 2М-шини.

Блок КС споряджений інтерфейсами RS-232 і RS-485, перший з яких призначений для підключення персонального комп’ютера для контролю за станом блока та віддаленими блоками. Крім цього, додаткові канали використовуються для організації службового зв’язку (блок СС).

В останні роки в мережах зв’язку в тому числі й на міських мережах широке розповсюдження знаходять закордонне обладнання плезіохронної цифрової ієрархії, особливо для рівнів Е2,Е3 і Е4. Достатньо швидко впроваджується компактне мультиплексне і лінійне оптичне обладнання PLE2-140 компанії PHILIPS. Це обладнання має орієнтовану на користувача конфігурацію структурної схеми з невеликою кількістю блоків. Крім основних модулів мультиплексування, перетворення стикових кодів у лінійний та лінійних оптичних модулів, до складу обладнання входять пристрої, що виконують функції контролю та керування мережею без перерви зв’язку, пристрої службового зв’язку і декількох сервісних каналів із різними швидкостями передавання. Обладнання дозволяє здійснити передаванну по оптичному кабелю інформаційних потоків зі швидкістю 2.048 Мбіт/с, 34.368 Мбіт/с і 140 Мбіт/с. Для цього передбачені блоки з однаковими з’єднувачами, завдяки чому вони взаємозамінні. В обладнанні також передбачені лінійні оптичні закінчення з молопотужними або потужними напівпровідниковими лазерами в передавальних модулях, високоефективними фотодіодами в приймальних модулях, що з’єднані оптичними з’єднувачами FC/PC. Компанія PHILIPS виробляє також обладнання LS34s/CXOF, яке являє собою модульну систему на швидкість передавання 34.368 Мбіт/с для симетричних і оптичних кабелів. Це обладнання призначене для передавання сигналів третинної цифрової ієрархії Е3 і може бути використане для місцевих і магістральних мереж. До складу обладнання входять пристрої для локалізації й аналізу пошкоджень за допомогою персонального комп’ютера, а також блок службового зв’язку.

 

Таблиця 5

  Тип апаратури  
Сопка-3 Т-316 Т-316 21Е1 ОТЛС-31 PLE2-140 LS34S/140 STARMUX34F
Коефіцієнт помилок на виході тракту максимальної довжини 2.10-8 10-8 10-8 10-10 10-10 10-10 10-10  

 

Аналогічне за призначенням і технічними характеристиками обладнання виробляє фірма LGIC (Південна Корея) – кінцевий пристрій ВОЛЗ STARMUX-34F. Це обладнання дозволяє передавати по оптичному кабелю оптичні інформаційні потоки зі швидкістю 8.448 Мбіт/с або 34.368 Мбіт/с. До складу обладнання входять пристрої місцевого та віддаленого контролю, керування і діагностики роботи системи.

Характеристики розглянутих систем дуже подібні, проте є суттєві відмінності, наприклад, по коефіцієнту помилок на виході тракту максимальної довжини


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-04; просмотров: 121; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты