Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Зберігання форми переданого сигналу, можливість відновлення його початкової форми.




Зберігання форми переданого сигналу (можливість відновлення його початкової форми) забезпечується, якщо для довжини лінії можна нехтувати впливом дисперсії в хвилевідній системі. Величина дисперсії (нехтуючи впливом поляризаційної дисперсії) визначається формулою:

(7)

де – хроматична та модова дисперсії в пс відповідно, , – коефіцієнти модової та хроматичної дисперсії, – емпіричний коефіцієнт, величина якого у більшості випадків дорівнює 0.7, – напівширина спектрального діапазону випромінювача в нм. Впливом дисперсії можна нехтувати якщо виконується співвідношення:

(8)

де – тактова частота сигналу.

Таким чином на основі співвідношень (6) та (8) можна розрахувати довжини регенераційних ділянок та виходячи з міркувань забезпечення енергетики системи та збереження інформаційного сигналу. Тоді істинна довжина регенераційної ділянки вибирається меншою з величин та .



Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-04; просмотров: 73; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты