Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Види і методи ремонту




 

Машина складається з декількох тисяч окремих деталей, сполучених одна з одною.

В процесі експлуатації деталі зношуються, а отже, змінюється і їх посадка: в нерухомих з'єднаннях з'являються зазори, і вони переходять в рухливі, а в рухливих нормальні зазори, встановлені при складані сполучення, збільшуються.

Кожна деталь має свій термін служби. Термін служби спряження визначається терміном служби деталей, що входять в це сполучення. Після закінчення терміну служби деталі, що входять в спряження, необхідно замінити або відновити. Таким чином буде відновлена первинна посадка в сполученні.

Більшість агрегатів і вузлів мають тривалі строки служби (рама, двигун, задній міст та ін.) Але і ці агрегати і вузли через певний час (наробіток) вимагають ремонту, при якому проводиться їх часткова або повна розбирання і виконується ряд складних технологічних операцій.

Ремонт у відповідності з призначенням і характером виконуваних робіт підрозділяється на поточний і капітальний. Як поточний, так і капітальний ремонт може виконуватися по окремих агрегатах, вузлах і механізмах і по автомобілю в цілому.

Поточний ремонт проводять з метою усунення несправностей шляхом заміни або відновлення окремих зношених або пошкоджених деталей, крім базових. При цьому виді ремонту може проводитися також заміна окремих агрегатів, вузлів, приладів на справні, що значно скорочує простої в ремонті.

Капітальний ремонт має на меті відновлення технічного стану автомобіля або агрегату в відповідності з технічними умовами, на ремонт, складання і випробування агрегатів і автомобіля. Капітальний ремонт повинен забезпечити встановлений міжремонтний пробіг агрегату і автомобіля. Автомобіль піддають капітальному ремонту, якщо рама або кабіна у вантажного автомобіля , кузов у легкового автомобіля і автобуса, а також більшість агрегатів потребують капітального ремонту.

За весь термін служби автомобіль, як правило, повинен пройти один капітальний ремонт, не рахуючи капітального ремонту агрегатів і вузлів до та після капітального ремонту автомобіля. Капітальний ремонт автомобіля виконують з знеособлюванням агрегатів, вузлів і механізмів.

Капітальний ремонт агрегатів, вузлів і механізмів - з знеособлюванням деталей, за винятком тих, які не можна знеособлювати по виробничим міркуванням. До таких деталей відносяться, наприклад, кришки корінних підшипників і блок циліндрів двигуна, ведуча і ведена конічні шестерні головної передачі та ін. Знеособлення агрегатів, вузлів, механізмів і деталей при капітальному ремонті дозволяє значно прискорити процес ремонту і поліпшити його якість.

 

Для автомобілів, експлуатованих у важких умовах, допускається, як виняток, середній ремонт. При цьому виді ремонту проводять заміну двигуна, що вимагає капітального ремонту, поглиблений контроль технічного стану автомобіля і одночасне усунення виявлених при цьому несправностей із заміною або відновленням деталей і фарбування; виконуються також інші роботи, що забезпечують відновлення експлуатаційних якостей всій машини.

На сучасних ремонтних підприємствах капітальний ремонт автомобіля виконують з знеособлюванням агрегатів і вузлів. Це означає, що в процесі складання на раму (несучий кузов ...) автомобіля встановлюють не ті агрегати та вузли, які були з нього зняті при розбиранні, а інші, заздалегідь відремонтовані згідно з технічними умовами.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-04; просмотров: 473; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты