Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Організація робочих місць. Робочі місця на ділянці контролю і сортування повинні бути спеціалізовані з таким розрахунком, щоб на кожному з них контролювалися групи певних деталей




Робочі місця на ділянці контролю і сортування повинні бути спеціалізовані з таким розрахунком, щоб на кожному з них контролювалися групи певних деталей (наприклад, робоче місце для контролю деталей двигуна або коробки передач).

Спеціалізація робочих місць дозволяє механізувати процес контролю, сприяє кращому використанню устаткування, пристосувань і інструментів, полегшує працю контролерів і, в кінцевому підсумку, підвищує продуктивність праці, поліпшує якість контролю деталей. На робочому місці контролера встановлюють спеціальний стіл або верстак. З метою правильної організації роботи робоче місце підрозділяють на зони: для деталей, що очікують контролю; піддаються контролю; розсортованих за результатами контролю (придатних, які підлягають відновленню, негідних), а також для технічної документації. Та заповнення дефектувальну відомостей. Для великих деталей на робочому місці передбачають спеціальні майданчики і стелажі.

Робоче місце повинно бути оснащене всіма необхідними засобами контролю (приладами, пристосуваннями, інструментами). Деякі контрольні прилади встановлюють окремо на спеціальних столах-підставках (дефектоскопи, центри та ін.) Контрольні прилади й інструменти зберігають у спеціальних шафах. Для накопичення та транспортування різних груп деталей потрібна спеціальна тара. З цією метою використовуються ящики на ніжках. Транспортними засобами в цьому випадку служать електрокари з підйомною платформою або автонавантажувач з вильчатим захопленням, який може переміщатися по вертикальних напрямних. Такий спосіб транспортування забезпечує збереження деталей і тари.

Проконтрольовані деталі повинні бути своєчасно відправлені за призначенням, з тим щоб не викликати захаращення робочих місць. Особливу увагу слід звертати на чистоту деталей, які надходять на контроль, так як від цього багато в чому залежить продуктивність та якість виконання не тільки контрольних операцій, але і ремонту агрегату і автомобіля в цілому.

Недостатньо очищені і промиті деталі повинні бути повернені назад на ділянку очищення і знежирення. У кожному разі повернення деталей слід поставити до відома майстра або бригадира розбірно-мийного ділянки з метою вжиття заходів, які виключають повторення подібних випадків.

 

Контрольні запитання

1. Що називається дефекацією

2. Призначення дефекації

3. Принцип роботи магнітно-порошкової дефекації

4. Принцип роботи ультрафіолетової дефекації

5. Принцип роботи ультразвукової дефектації


 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-04; просмотров: 65; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты