Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Багамські, Бермудські й Кайманові острови




Ці території є складовими частинами Карибського регіону. Багатьма експертами в усьому світі вони вважаються "зразковими" податковими гаванями. У юрисдикції цих тери­торій зовсім відсутні прибуткові податки (податок на прибу­ток, податок на доходи фізичних осіб, податки на розподілений прибуток корпорацій, податки на капітал і майно, трансферні податки). Строго дотримується таємниця банківських внесків. Передбачена конфіденційність інформації про засновників і акціонерів компанії, банківські рахунки фізичних і юридичних осіб, відсутність обов'язку Надавати фінансову звітність. Не пе­редбачений обмін інформацією з податковими відомствами інших країн, а також які-небудь санкції відносно осіб, які ухи­ляються від сплати податків. Тому не обходить ці території стороною слава місць з відмивання «брудних» грошей, а клієнти таких офшорних центрів найчастіше стають об'єктом пильної уваги контролюючих органів і податкових служб, а та­кож Інтерполу.*

Умови реєстрації і функціонування компаній на цих тери­
торіях дуже прості і загальнодоступні. На Багамських Островах
ліцензувати необхідно тільки страхування і банківську справу.
Компанії, інкорпоровані на Багамах, можуть мати тільки одно­
го директора, а управління фірмою вести через уповноваженого
агента. Посада секретаря в компанії необов'язкова. Замість по­
датків на прибуток, капітал і майно існує тільки щорічний
фіксований податок, який залежить від розміру статутного
капіталу. Його величина коливається в межах 100 — 300 дол
США.____________________

* Обвинувачений в розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах нкс-прем'єр України П. Лазаренко "відмивав" мілліони доларів, переказувавши їх, аокрсма, через банки Кіпру і Багамських островів.


Міжнародне оподаткування

Особливою популярністю Багамські і Кайманові острови користуються в страхових компаній. І хоча через голосні фінансо­во-кримінальні скандали престиж цих офшорних центрів трохи упав, вони як і раніше залучають велику кількість клієнтів. Так, тільки на островах Кайман нині функціонує близько 540 банків і всіляких фондів. Там же відкриті 70 представництв десятка найбільших у світі банків.

Невіс.

Це невеликий острів в Атлантичному океані, розташова­ний за 225 миль на схід від Пуерто-Ріко. Колишнє британсь­ке володіння. Відрізняється від інших островів високим рівнем життя і грамотності населення. У 1984 р. уряд Невісу оголосив острів податковою гаванню. Для залучення інозем­них компаній були створені дуже сприятливі умови, і протя­гом 1984—1994 pp. на острові було зареєстровано понад 4 тис. компаній. Законодавством Невісу іноземні компанії не обкла­даються податком на прибуток, отриманий за межами остро­ва. Акціонери, директори і співробітники іноземних компаній можуть оселитися в будь-якому місці острова й одержати гро­мадянство. Компанії звільнені від щорічних звітів перед вла­дою. Немає ніяких обмежень на проведення змін у складі керівних органів компаній. Акції можна випускати іменні чи на пред'явника. Вартість акцій може бути зазначена в будь-якій валюті. Документацію фірми та її офіс можна розмістити в будь-якому місці.

Якщо капітал компанії не перевищує 100 тис. дол США, виплачується збір уряду острова в сумі 200 дол. Крім тою, стя­гується плата за реєстрацію компанії в сумі 450 дол.

Контроль над діяльністю іноземних підприємств практично відсутній. Існує тільки рекомендація вести документацію відповідно до прийнятого самим же підприємством статуту. Але сама документація контролю з боку влади не підлягає.

Компанії, зареєстровані на острові, можуть у будь-який час перевести свій офіс і документацію в іншу країну, одержавши на це цілком рутинну згоду влади Невісу і вносячи за це дуже скром­ну плату.


Розділ 2. Міжнародне оподаткування і офшорні центри


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-04; просмотров: 97; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты