Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Правила заснування ротаційної компанії




' Умови заснування ротаційної компанії в офшорних центрах принципово не відрізняються від умов створення всіх інших видів підприємницької діяльності. Проте щоб заснувати таку фірму в офшорному центрі, у розпорядження місцевої влади необхідно надати нижчевказану інформацію:


Розділ 2. Міжнародне оподаткування і офшорні центри

Ь

A. Прізвище покупця. Якщо самі є ним — ваше прізвище, як­
що ні — прізвище повіреного, адвоката.

Б. Назва засновуваної компанії. Як правило, для реєстрації пропонується на вибір не менше трьох найменувань на той випа­док, якщо деякі з них уже кимось вживаються і тому їх не можна зареєструвати. У ряді країн багато турбот доставляють при реєстрації такі назви як "Інтерконтиненталь", "Інтернаціонал", а також "Ройял" та "Імперіал".

B. Сфера діяльності повинна бути з самого початку
настільки широкою, наскільки це можливо. Необхідність надання
ротаційній компанії максимально "широкого профілю" зумовлена
часто потребою ховати її фіктивний характер. Найбільш вигідним
вважається (якщо накази закону в даному центрі це допускають)
зробити приписку в статуті: "...і будь-яка інша діяльність у рамках
затвердженого статуту".

М. Акціонерний капітал. Вимоги стосовно компаній, типових для держав, які функціонують у рамках англосаксонського права (Common Law), дуже незначні. Іноді ці вимоги не включають не­обхідності заявляти величину капіталу, а найчастіше необхідний для утворення компанії мінімум не перевищує 300—400 дол США.

Д. Акціонери-довірителі. За допомогою місцевого адвоката довірителі виступають у ролі акціонерів. Це робиться для того, щоб уникнути необхідності оголошувати чи реєструвати прізви­ще поручителя. Після заснування компанії акції передаються по­ручителю чи його повіреному.

Е. Прізвища директорів. Поручитель не зобов'язаний вис­тупати в ролі директора під власним прізвищем. Він може дору­чити це своїй довіреній особі. У деяких офшорних центрах закон зобов'язує наймати місцевого жителя на посаду директора, якщо фірма бажає одержати податкові пільги. Така вимога вису­вається, наприклад, на острові Шарк, у зв'язку з чим кожен се-редньостатистичний житель острова є директором 12 фірм, а ре­кордсменом став тубілець, який одержує за свої посади 1055 ок­ладів. У цілому директорський "промисел" приносить ост­ров'янам величезні прибутки.

Ж. Додаткові розпорядження. Лише деякі офшорні центри вимагають від засновників прийняття додаткових правил і розпо-


Міжнародне оподаткування

ряджень. Тим часом, для самих засновників може бути корисним прийняття в тексті угоди додаткових розпоряджень в інтересах інвесторів. До них відносяться:

1) регулювання первинних продажів на випадок, якби акціонери захотіли продати свої акції;

2) час і місце загальних зборів акціонерів чи співвласників, обов'язок повідомлення або інформування, голосування на основі пред'явлення повноважень;

3) функції і повноваження директорів, організація уп­равління, вибір і процедура відкликання директорів;

4) порядок виплати дивідендів;

5) постанови про управління і розпорядження майновими цінностями, включаючи банківські рахунки.

3. Розпорядження Загального Права (Common Law).

У більшості центрів, які функціонують у системі Загально­го Права, при заснуванні компанії необхідно ще дотримуватися кількох додаткових вимог, а саме:

• повинна бути зареєстрована резиденція (Registered Office), вона є і поштовою адресою;

• назва компанії повинна бути привласнена резиденції і бу­ти присутньою у будь-якому іншому офісі, де компанія ве­де свої справи;

• компанія повинна зберігати список акціонерів, директорів, іпотек у своїй зареєстрованій резиденції.

И. Місцеві помічники, радники, довірителі. В офшорних центрах, які називають себе часто фінансовими центрами, розташовано кілька всесвітньо відомих банків, аудиторських і адвокатських контор і т.п. Але поряд з ними існують і такі центри, як Науру, де діє всього один банк і дуже мало місцевих помічників, які до того ж мають абсолютну монополію на свою діяльність. Використання пошуку відповідних співробітників зважується вже при виборі офшорного центру.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-04; просмотров: 79; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты