Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Митні ризики.




Одну з основних груп ризиків при проведенні ЗЕО складають ризики, які пов'язані з митним оформленням. До цієї групи входять:

1) Ризики, що пов'язані з невчасністю проведення сертифікації товару.

2) Ризик неправильного розрахунку митних зборів, акцизів, ПДВ і так далі.

3) Недотримання вимог щодо заповнення документів ЗЕО.

4) Незадовільне інформаційне забезпечення операції, і пов'язані з ним виконання вимог нормативних актів і вказівок митних установ.

5) Ризик неправильного вибору транспортного засобу що не відповідає вимогам Митної конвенції МДП.

Ці ризики несуть в собі безліч чинників, які негативно впливають на хід проведення операції. Один з найбільш істотних - часовий. Це особливо важливо, коли товар вже перетнув митну межу України. Збитки в даному випадку визначаються такими причинами:

простроченням надходження коштів на розрахунковий рахунок митниці;

здійсненням процесу сертифікації. Різний товар вимагає різного часу на проведення сертифікації. Чим триваліший цей процес, тим більші збитки із-за простою транспортного засобу або контейнера, штрафів за прострочення митних і інших платежів. Крім того, існує певний ризик відмови в сертифікації товару. Найнадійнішим способом уникнення подібних ризиків є передконтрактна сертифікація продукції і отримання дозволів на її ввезення. Якщо передбачається укладення довгострокового контракту на імпорт великого асортименту різної продукції від одного виробника, то доцільне проведення органами Держстандарту сертифікації на відповідність вимогам всього виробництва імпортера;

проходженням фіто-, ветеринарного контролю.

проходженням державних органів на предмет отримання ліцензій, квот і дозволів на проведення експортно-імпортних операцій.

необхідністю отримання експертних висновків за кодом і ціною товару в Торговельно-промисловій палаті України або висновків щодо товару в лабораторії Митної служби України.

Інший важливий чинник - інформаційний. Знання умов проходження митних процедур, останніх змін, можливих перешкод дозволяє максимально передбачити і запобігти ризикам, які пов'язані з ними.

Ступінь можливості виникнення ризиків, які пов'язані з митним оформленням, дуже велике і викликає найбільшу кількість технічних труднощів, що пов'язані з проходженням і вирішенням проблем в різних державних органах. З причини наявності ще і деяких суб'єктивних моментів фінансові збитки і витрати в цьому випадку можуть скласти значну суму. Щоб уникнути цих ризиків необхідно чітко представляти і знати порядок проходження митних процедур для кожної операції, уважно заповнювати і ретельно готувати документи.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-04; просмотров: 75; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты