Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Розслідування професійних захворювань і отруєнь




У разі виникнення підозри на профзахворювання лікувально-профілактичний заклад направляє працівника з відповідними документами, перелік яких визначений Порядком встановлення зв'язку захворювання з умовами праці, на консультацію до головного спеціаліста з профпатології міста (області), який направляє хворого до лікувально-профілактичного закладу згідно з переліком, що затверджується МОЗ.

На кожного хворого клініки науково-дослідних Інститу­тів, відділення професійних захворювань лікувально-профілактичних закладів складають повідомлення за формою П-3. Протягом трьох діб після встановлення остаточного діагнозу повідомлення надсилається керівнику підприємства, відповідній установі (закладу) державної санітарно-епідеміологічної служби та лікувально-профілактичному закладу, які обслуговують це підприємство, відповідному робочому органу виконавчої дирекції Фонду.

Роботодавець організовує розслідування кожного ви­падку виявлення професійного захворювання протягом 10-ти робочих днів з моменту одержання повідомлення. До складу комісії входять представники Держсанепідемстанції, лікувально-профілактичного закладу підприємства, профгрупи або уповноважений трудового колективу, дирекції.

Акт розслідування причин професійного захворювання за формою П-4 складається комісією з розслідування у шести примірни­ках протягом трьох діб після закінчення розслідування та надсилається роботодавцем хворому, лікувально-профілактичному закладу, який обслуговує це підприємство, робочому органу виконавчої дирекції Фонду та профспілковій організації, членом якої є хворий. Один примірник ак­та надсилається відповідній установі (закладу) державної санітарно-епідеміологічної служби для аналізу і контролю за здійсненням заходів. Перший примірник акта розслідування залишається на підприємстві.

Роботодавець зобов'язаний у п'ятиденний термін після закінчення розслідування причин професійного захворю­вання розглянути його матеріали та видати наказ про за­ходи щодо запобігання професійним захворюванням, а та­кож про притягнення до відповідальності осіб, з вини яких допущено порушення санітарних норм і правил, що призвели до виникнення профзахворювання.

Окрім розслідування нещасних випадків в Положенні приводиться розслідування і облік аварій: аварій 1 категорії (загинуло 5 чоловік; травмоване 10 і більше чоловік; відбулися викиди СДОР, радіоактивних, отруйливих речовин; збільшилася концентрація забруднюючих речовин в 10 разів; зруйновані об'єкти, що створює загрозу життю і здоров'ю значної кількості робочих або населення); аварій II категорії (загинуло до 5 чоловік, травмовано від 4 до 10 чоловік; руйнування представляють загрозу для життя і здоров'я робочих цеху, ділянки).

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-04; просмотров: 72; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты