Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Ознаки та Симптоми




Головні ознаки

*Сеча є темно-коричневого кольору, червоного, кольору кока-коли чи чаю (вказує на присутність міоглобіну в сечі [міоглобінурія])

*Наявність крові на індикаторній полосці, але відсутність її у сечі вказує на міоглобінурію. (деякі індикаторні смужки мають тест на міоглобін)

· Слабкість у м’язах, погане самопочуття, втома, загальна слабкість;

· Біль в м’язах та суглобах;

· Температура;

· Тахікардія;

· Біль в області живота;

· Нудота, блювота;

· Напади епілепсії, енцефалопатія;

 

Лікування

1. Введіть початкову одноразову дозу 0.9% розчину хлорид натрію чи лактат Рінгера 1.0-2.0 л/год. Після введення початкової одноразової дози, відрегулюйте внутрішньовенне крапельне введення, щоб оптимізувати діурез на рівні 200-300 мл/год. Підтримуйте діурез на рівні 0.5 мл 1мл/кг /год (посилання 7)

2. Введіть 1.0 мЕкв/кг бікарбонату натрію довенним стуминним введенням.

 

Евакуація

1. Прведіть термінову евакуацію всіх пацієнтів з ознаками рабдоміолізу

2. Проведіть першочергову евакуацію для пацієнтів з міоглобінурією

Стаціонарна допомога з реабілітацією

1. Перевірити ввід/вивід

2. Введіть 100 мЕкв бікарбонату натрію на кожен літер введеного розчину хлорид натрію.

3. Підтримуйте внтурішньовенне капельне введення, щоб підтримувати діурез на рівні 200-300 мл/год

a) Якщо такий рівень діурезу неможливо досягнути лише внутрішньовенним введенням, введіть один з цих препаратів :

§ Фурасемід 40 мг. Повільне довенне струменеве введення

Маннітол 20 % (Osmitrol ®) 0.5-1.0 г. внутрішньовенним капельним введенням, в період 5-10 хв.

§ Маннітол 20% (Osmitrol ® ) 15 мл/хв внутрішньовенного капельного введення

 

4. Також, можливо знадобиться негайна фасцітомія чи видалення відмерлих м’язів, щоб знешкодити джерело виділення пігментів(пошкодження тканини) (посилання 6 )

 

Білий фосфор

Свідчення про те, що білий фосфор використовується в зоні АТО, не були об’єктивно підтверджені цією редакцією звіту про результати експертизи. Проте є багато повідомлень та заяв від військових та місцевого населення про те, що білий фосфор використовується у зоні АТО у різних формах.

Білий фосфор використовується у димових, трасуючих, освітлювальних, запалювальних боєприпасах( Коch, 2008). Як запалювальний боєприпас, білий фосфор горить несамовито і може підпалити одяг, пальне, боєприпаси та інші легкозаймисті речі. На додачу до його атакувальних властивостей, білий фосфор це також речовина, яка горить швидко і при цьому виділяє велику кількість диму, тим самим утворюючи димову завісу для тимчасового укриття та допомоги при прориваючому контакті (TR 1983). Як наслідок, снаряди з білим фосфором широко використовуються як димові гранати для піхоти, для гранатометів, розташованих на танках чи інших броньованих машинах, чи як снаряди для артилерії чи мінометів( Вікіпедія 2014). Вони утворюють димову завісу, що приховує переміщення, позиції, прицілювальні системи чи місце, з якого ворог веде вогонь.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-04; просмотров: 131; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты