Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Симптоматика




Ø Раптова поява задишки (утрудненого дихання) невідомої етіології без інших серйозних симптомів

Ø Біль у грудях із утрудненим диханням, тривогою, тахіпное (частим диханням), крепітацією (вологими хрипами), кровохарканням при виключенні іншої причини цієї симптоматики.

Лікування

Ø Профілактичні заходи.

Ø Оксигенотерапія для підтримки оксигенації (SpO2) на рівні > 92%.

Ø Аспірин 325 мг орально або еноксипарин (Клексан) у дозі 1 мг/кг п/ш кожні 12 годин.

Ø Транспортувати до лікарні.

Примітка. Масивна ТЕЛА призводить до катастрофічної серцево-легеневої недостатності. Ургентно евакуюйте усіх пацієнтів з підозрою на тромбоемболію.

За детальною інформацією щодо низькомолекулярних гепаринів зверніться до розділу по медикаментах.

Дисеміноване згортання крові (ДВЗ-синдром)

ДВЗ-синдром — це гострий або хронічний процес, який характеризується широкою активацією системи згортання крові, внаслідок чого в дрібних судинах по всьому організму утворюються тромби. Це призводить до порушення кровопостачання тканин і, врешті-решт, до поліорганної недостатності. Крім того, процес згортання крові споживає фактори згортання крові та тромбоцити, у результаті чого порушується процес нормального згортання крові і може виникнути важка кровотеча з різних ділянок організму. ДВЗ-синдром не виникає сам по собі, а є ускладненням іншої патології, зазвичай пов’язаної з критичним станом організму. Поєднання поширеної ішемії тканин і одночасної кровотечі підвищує ризик настання смерті на додаток до ризику, зумовленого основним захворюванням. Лікування в основному залежить від первинної патології.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-04; просмотров: 89; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты