Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Зміна розмірів у русі




До цього моменту ми розглядали різні типи зі стосовно до руху по осях x і y, однак використання цього типу руху не обмежується як тільки цими параметрами. Можна переходити від одного значення до іншому й створювати рух, заснований на зміні розмірів об'єктів.

У даній вправі ми реалізуємо пружний рух, що тільки що було нами розглянуте. Ми будемо визначати координати клацання миші й використовувати їх для визначення розміру, що буде приймати наш фільм.

  1. Створіть файл із фільмом у такий же спосіб, як і в попередніх прикладах, з ім'ям фільму ball_mc, але цього разу розташуєте фільм, указавши значення X = 275 і Y = 200 (біля середини робочого місця).

  1. Ми почнемо з визначення функції mouseDown. Складемо координати X і Y покажчика миші, потім помножимо результат на два й використовуємо його для визначення кінцевого розміру нашого фільму. Якщо користувач клацне на лівому верхньому куті, фільм прийме розмір, дорівнює нулю, а якщо клацання буде в правому нижньому куті, тоді розмір стане рівним 1900, тобто (550+400)*2.
ball_mc.onMouseDown=function(){ this.targetScale=(this._parent._xmouse+this._parent._ymouse)*2 this.onEnterFrame=this.scaleMe}

Отже, ми взяли це значення й записали його в змінну targetScale фільму.

  1. Тепер нам потрібно визначити функцію scaleMe, що буде змінювати розмір фільму з поточного до кінцевого. Це робиться за допомогою досягнення певної крапки на осях x і y, аналогічного розглянутому раніше. Єдина різниця полягає в тім, що ми будемо змінювати параметри _xscale і _yscale замість _x і _y. Тому що ми хочемо дорівняти _xscale до _yscale, ми можемо проводити всі обчислення з використанням _xscale і потім установити _yscale на таке ж значення:
this.acceleration = 12;this. friction = 0.8;ball_mc.scaleMe = function() { var scaleDiff = this.targetScale-this._xscale; this.scaleSpeed += scaleDiff/this._parent.acceleration; this.scaleSpeed *= this._parent.friction; this._yscale = this._xscale += this.scaleSpeed; this.checkScale();};

Перші три рядки функції такі ж, як і раніше - вони обчислюють різницю між поточним розміром і кінцевим розміром, і розраховують, на скільки збільшується scaleSpeed. Потім змінна швидкості зменшується за допомогою множення на константу friction.

У наступному рядку ми робимо дві дії, еквівалентні наступним рядкам.

this._xscale += this.scaleSpeed;this._yscale = this._xscale;

Коли Flash виявляє рядок коду, аналогічну тої, котру ми використовували в даному прикладі, він починає виконувати дії праворуч ліворуч. Спочатку до змінної швидкості додається _xscale і після цього _yscale прирівнюється до _xscale.

  1. Збережете ваш фільм у файлі scale.fla і запустите його - тепер об'єкт буде приймати різні розміри, залежно від того, на якому місці ви клацніть мишею.
  2. Останнє, що потрібно зробити, це додати функцію checkScale. Вона більш-менш схожа на функцію checkDistance, з якої ми мали справу раніше, і призначена для перевірки того, що розмір фільму більш-менш близький до кінцевого розміру, і що його швидкість майже дорівнює нулю:
ball_mc.checkScale = function() { if (Math.abs(this.targetScale-this._xscale)<0.2) { if (Math.abs(this.scaleSpeed)<0.2) { this._xscale = this._yscale=this.targetScale; delete this.onEnterFrame; } }};

Незважаючи на те, що ми використовували цей підхід лише для зміни розміру об'єкта, він може також застосовуватися для зміни параметрів _alpha, _rotation або будь-якої іншої властивості вашого фільму.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-05; просмотров: 56; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты