Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ. Випускна дипломна робота бакалавра це форма державної атестації, яка дає змогу оцінити рівень отриманих теоретичних знань та практичних умінь фахівця.




 

Випускна дипломна робота бакалавра це форма державної атестації, яка дає змогу оцінити рівень отриманих теоретичних знань та практичних умінь фахівця.

Методичні рекомендації щодо виконання бакалаврської роботи розроблені у відповідності із Галузевим стандартом вищої освіти України “Засоби діагностики вищої освіти бакалавра” галузі знань 0306 “Менеджмент і адміністрування” напряму підготовки 6.030601 “Менеджмент” з урахуванням Закону України “Про вищу освіту”, інструкцій міністерства освіти і науки, ГСВОУ, “Положення про організацію навчального процесу” і призначені для викладачів, студентів, керівників, рецензентів, консультантів та членів Державної екзаменаційної (кваліфікаційної) комісії.

Бакалавр – освітньо-кваліфікаційний рівень вищої освіти особи, яка на основі повної загальної середньої освіти здобула базову вищу освіту, фундаментальні і спеціальні уміння та знання щодо узагальненого об’єкта діяльності, достатні для виконання завдань та обов’язків (робіт) певного рівня професійної діяльності для первинних посад у відповідному виді економічної діяльності.

Дипломна робота бакалавра є підсумковою кваліфікаційною роботою, яка виконується на матеріалах реального підприємства (організації) завершальною стадією підготовки бакалавра професійного спрямування “Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності” (“Менеджмент ЗЕД”). У зв’язку з цим, мета підготовки та захисту випускної бакалаврської роботи полягає у набутті та демонстрації вмінь самостійно проводити і презентувати результати досліджень у різних видах міжнародного бізнесу, менеджменту, організації і плануванні зовнішньоекономічної діяльності, обґрунтуванні управлінських і маркетингових та інших рішень щодо оцінки, вибору і освоєння найбільш привабливих і доцільних для цього бізнесу країн, ринків, галузей, товарів, послуг тощо.

Завдання випускної бакалаврської роботи полягає у:

- систематизації, закріпленні та розширенні теоретичних і практичних знань бакалаврів з професійно-орієнтованих, природничих, загально технічних, фундаментальних і спеціальних економічних та інших дисциплін;

- застосуванні отриманих знань для виконання певних завдань у конкретних економічних, виробничих та інших умовах з урахуванням специфіки міжнародної системи господарювання;

- розвитку навичок самостійної роботи і оволодінні методикою досліджень та експериментів, пов’язаних з метою конкретної роботи.

Керівником дипломної роботи призначається викладач, який має науковий ступінь доктора або кандидата економічних наук та вчене звання. Побажання студента стосовно співпраці в процесі дипломного проектування із викладачем кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності оформляються студентом у формі заяви на ім’я завідувача кафедри (Додаток А).

Дипломна робота виконується на основі вивчення спеціальної вітчизняної та зарубіжної літератури, передового досвіду з обраної проблеми, а також результатів власних досліджень реального об’єкта з метою вирішення визначених прикладних завдань у сфері майбутньої професійної діяльності.

Основні етапи підготовки та виконання дипломної роботи:

- вибір та затвердження теми;

- складання та затвердження завдання на дипломну роботу;

- проведення досліджень;

- опрацювання та викладення результатів досліджень;

- оформлення дипломної роботи;

- попередній захист дипломної роботи на випусковій кафедрі та допуск її до захисту у державній екзаменаційній комісії (ДЕК);

- зовнішнє рецензування дипломної роботи;

- захист дипломної роботи на засіданні ДЕК.

Якщо студент має намір захищати дипломну роботу іноземною мовою,з якої він атестований в університеті, то протягом першого місяця семестру, в якому буде відбуватися державна атестація, він повинен подати письмову заяву на ім’я директора Інституту екологічної економіки і менеджменту (Додаток Б). Заява погоджується із керівником дипломної роботи, завідувачами кафедр менеджменту зовнішньоекономічної діяльності та іноземних мов. Для студента, який захищає дипломну роботу іноземною мовою, призначається консультант з іноземної мови – викладач кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності, що вільно володіє іноземною мовою, або викладач кафедри іноземної мови.

Необхідною умовою допуску студента до захисту дипломної магістерської роботи іноземною мовоює наявність у пояснювальній записці рефератів українською та іноземною мовами обсягом до 10 сторінок кожен, зі стислим викладенням основних положень роботи. Структура реферату має включати:

- загальну характеристику дипломної магістерської роботи;

- мету і завдання магістерської дипломної роботи;

- актуальність, проблематику і практичне значення дипломної роботи;

- основний зміст та одержані результати дипломної роботи;

- висновки;

- перелік графічного матеріалу дипломної магістерської роботи.

Консультант з іноземної мови здійснює лінгвістичний супровід підготовленої дипломної роботи та засвідчує відповідність змісту реферату іноземною мовою рефератові українською мовою.

У випускній бакалаврській роботі повинні бути враховані сучасні тенденції розвитку науки і техніки; форми господарювання на внутрішньому та зовнішньому ринках, з урахуванням екологічної компоненти, ринкової інфраструктури тощо.

Виконання випускної бакалаврської роботи зумовлює: велику ступінь самостійності студента щодо пошуку і аналізу інформації, творчий підхід до постановки цілей, обрання та використання методик дослідження; підготовку необхідних документів, вміння аргументовано обрати шляхи рішення проблеми з доведенням їх економічної доцільності.

Випускна бакалаврська робота повинна носити комплексний характер і бути логічно завершеною.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-05; просмотров: 61; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты