Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Ноnda надає особливого значення якості




Ноnda Моtor Сompany, звичайно, належить до найуспішніших і прибуткових фірм у світовій автомобільній промисловості. Хоча вона дев'ята за розмірами в галузі і третя в Японії, компанія має репутацію виробника високоякісних автомобілів інноваційними та ефективними у сенсі витрат методами. Справді, Ноnda перебуває на передньому краї галузі завдяки операційному менеджменту.

Базою стратегії операційного менеджменту Ноnda тривалий час була формула добре сконструйованих автомобілів для задоволення потреб споживачів і виробництво їх ефективними методами. Однак, подібно до інших компаній, Ноnda час від часу повинна була коригувати свою діяльність. Наприклад, її нова продукція на початку 1990-х років дещо не відповідала потребам, унаслідок цього обсяги продажу зменшилися як на японському, так і американському ринках. Її витрати також були дещо вищими, ніж звичайно.

Для того, щоб нормалізувати обстановку, менеджери Ноndа почали приділяти особливу увагу дизайну нових моделей та новим методам підвищення продуктивності. Серед нової продукції Ноndа, наприклад, були так звані рекреаційні автомобілі, менші і рухливіші, ніж спортивні, проте з такими ж характеристиками і якісними ознаками, що й великі. Трьома найпопулярнішими такими моделями є Оdyssey, СR-V та Оrthia.

Ще однією цікавою стратегією Ноnda є її план проектування та виробництва так званого світового автомобіля. Більшість автомобілів сьогодні створюють для конкретних країн або регіонів зі значними відмінностями. Ці відмінності відображають варіанти споживчих смаків, екологічних обмежень, доходів тощо. Ассоrd Ноndа, наприклад, належить до моделей, які найліпше купують у США, однак її стиль не має широкого визнання в Японії.

Проте виробники автомобілів знають, що автомобіль зі світовим визнанням повинен бути надзвичайно прибутковим унаслідок масштабної економи. Ford двічі пробував розробити світовий автомобіль, зазнавши невдачі з Еscort та маючи деякий успіх з Соntour. Водночас Ноnda наполегливо намагається зробити свій Ассоrd таким універсальним, щоб його купували всюди.

Стратегія Ноndа ґрунтується на різниці між конструкцією та дизайном. Фірма планує всюди використати однакові шасі, двигун та інші механізми. Однак для задоволення місцевих смаків вона змінюватиме зовнішній дизайн. Тому Ассоrd, який продаватимуть у США, Японії та Європі, виглядатиме дуже різним ззовні, та майже однаковим зсередини. Використовуючи однакову конструкцію на всіх ринках, Ноnda зекономить мільйони доларів.

Іншою ключовою частиною підходу Ноndа є швидкість. Фірма може виставити нову модель на ринок швидше і пристосувати своє виробництво оперативніше, ніж будь-які інші виробники автомобілів у світі. Наприклад, Ноnda нещодавно перейшла від виробництва Ассоrd-2007 до виготовлення Ассоrd-2008 на заводі у Мерисвілл, штат Огайо, менше, ніж за дванадцять годин. Конкуренти ж витрачають на такі зміни тижні або навіть місяці.

Такі успіхи потрібні Ноnd, щоб втриматися у галузі на своєму місці. Оскільки ж Ноndа має менше моделей, ніж інші великі фірми, то вона більше залежить від своїх головних моделей, таких як Ассоrd та Сivic, ніж її конкуренти від однієї моделі. Справді, на Ассоrd припадає половина обсягу продажу у США і більше чверті світового виробництва. Однак щонайменше дотепер Ноndа була на правильному шляху.

Запитання до ситуації

1.Як операційний менеджмент вплинув на успіх Ноndа?

2.Опишіть погляд Ноndа на якість продукції.

3.Як ви вважаєте, "світовий автомобіль" - це реальність? Чому?

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-05; просмотров: 79; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты