Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Конструктор» використовується для зміни макета обраного запиту.




Режим конструктора запиту використовується для графічного зміни структури запиту. У верхній половині вікна виводяться списки полів всіх таблиць, наявних в активному запит, і лінії зв'язків між таблицями. У бланку запиту в нижній частині вікна кожному полю, включеному до запиту, приділяється окремий стовпець, що дозволяє, наприклад, відображати поля в результатах запиту, сортувати поля або визначати умови відбору.

Для того щоб змінити макет запиту потрібно натиснути кнопку «Конструктор», в результаті чого з'явиться діалогове вікно «<Ім'я> запит: запит на вибірку». Розглянемо докладніше елементи цього вікна.

«Список полів» - використовується для додавання полів в активний запит або фільтра. Для цього слід перенести поле за допомогою миші зі списку полів в стовпець у бланку запиту.

Рядок «Поле» - додає поле в результати активного запиту або фільтра. Щоб додати поля в запит виберіть клітинку в цьому рядку в бланку запиту та виберіть поле в розкривному списку.

Рядок «Ім'я таблиці» - вказує таблицю, в якій знаходиться дане поле. Це зручно при визначенні приналежності полів тим чи іншим таблиць в багатотабличних запиті або фільтрі. Щоб вивести на екран або приховати рядок Ім'я таблиці, установіть або зніміть прапорець «Імена таблиць» у меню «Вид».

Рядок «Сортування» - задається порядок сортування значень керуючого запиту або фільтра: за зростанням (від 0 до 9, від A до Z, від А до Я), за спаданням (від 9 до 0, від Z до A, від Я до А ) або відсутність сортування.

Щоб вказати сортування поля, виберіть клітинку в рядку Сортування і вкажіть порядок сортування.

Прапорець "Вивід на екран» - відображає на екрані або приховує стовпець при виконанні запиту або фільтра. Якщо стовпець приховано, він все одно може бути використаний для визначення умов відбору.

Рядки «Умова відбору» і «Або» - задають одне або декілька умов відбору, що визначають набір записів, що відбираються в запиті або фільтрі. При необхідності ввести додаткові умови, введіть значення або вираз у осередки під осередком «Або».

Для перегляду результуючої таблиці збереженого запитуйого ім'я маркують у вікні бази даних і клацають на кнопці «Відкрити». Запит також відкривається подвійним клацанням на його значку, відображеному у вікні бази даних.

Для внесення необхідних змін до запиту будь-якого виду його ім'я слід маркувати у вікні бази даних і клацнути на кнопці «Конструктор». На екрані з'являється бланк запиту, в який можна вносити зміни: вставити, видалити або перейменувати поля, змінити умови відбору, тип сортування та ін

Щоб видалити поле, необхідно клацнути на будь-якій комірці цього поля, а потім виконати команду «Правка ® Удалить".

Для переміщення поля його виділяють клацанням над його заголовком і перетягують у відповідне місце бланка запиту.

Додавання нового поля здійснюється таким же чином, як вставка поля при формуванні запиту.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-05; просмотров: 54; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты