Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Статичні показники ефективності проекту




 

Статичні показники ефективності проекту не враховують знецінення грошей в часі, тому їх використовують для наближеної оцінки.

Середньорічний прибутокдорівнює:

, тис. грн. (27)

 

Рентабельність продукції:

 

, %, (28)

 

де Спр – повна проектна собівартість, грн.

Рентабельність інвестицій:

 

, %, (29)

 

де І – розмір інвестиційних витрат на реалізацію проекту, грн.

 

Строк окупності інвестицій складає:

 

, років. (30)

 

Середній строк окупності найбільш ефективних інвестиційних проектів в Україні складає 3-4 роки.

Розрахунок економічної ефективності з реалізації інвестиційного проекту проводиться за коефіцієнтом, який враховує всі фактори, як економічні, технічні так і часові, що впливають на ефективність реалізації проекту. Комплексний коефіцієнт ефективності реалізації та фінансування інвестиційних проектів визначає віддачу вкладених коштів з урахуванням терміну роботи вибою та розраховується за наступною формулою:

 

 

де Кеф – коефіцієнт ефективності використання інвестицій

Двр. – дохід від реалізації товарної вугільної продукції (без ПДВ), що отримана з вибою, який оснащується

Зексп. – дільничні затрати з видобутку вугілля в вибої

витрат на монтажні та пусково-налагоджувальні роботи).

Ізат. – інвестиційні витрати, які необхідно здійснити з метою реалізації проекту (сума витрат на закупівлю необхідного обладнання та витрат на монтажні та пусково-налагоджувальні роботи). У разі підготовки та введення нового вибою необхідно включати в затрати також і вартість робіт з підготовки нової виїмкової дільниці.

Тл. – термін роботи вибою (очисного вибою) наводиться в місяцях (розраховується як співвідношення запасів вибою до проектної потужності (видобуток тон/добу) поділених на 30 днів). Проектний термін роботи вибою не включає термін підготовки прохідницьких вибоїв.

Також коефіцієнт економічної ефективності капітальних витрат (Ер) можна визначити за формулою:

 

, (32)

 

де - приріст прибутку підприємства у випадку вкладення капіталу у реконструкцію, модернізацію, технічне переоснащення, грн.;

К - загальна сума капіталовкладень, грн.

 

Розрахований коефіцієнт економічної ефективності капіталовкладень Ер повинен порівнюватися з нормальним коефіцієнтом Ен, який віст оновлюється Міністерством економіки України на певний період. У наших розрахунках приймаємо Ен = 0, 15. Якщо Ер > Ен, то вкладення капіталу вважаються доцільним.

 

Строк окупності капіталовкладень (Тр), який є оберненим показником до Ер визначається за формулою:

 

Тр , років. (33)

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-05; просмотров: 94; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.01 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты