Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Задача № 4. 15-річна С. ввечері зайшла зі своїм приятелем до бару, щоб поспівати у караоке




15-річна С. ввечері зайшла зі своїм приятелем до бару, щоб поспівати у караоке. Там вона помітила незнайому їй жінку, яка сварилася із якимось чоловіком. Вони були знервовані й штовхалися. Скориставшись ситуацією, С. підійшла до жінки та відкрито викрала шляхом ривка з її лівої руки золоту каблучку вартістю 900 грн. Після чого з місця злочину зникла, викраденим розпорядилася на свій розсуд.

Дії С. суд кваліфікував за ч. 1 ст. 186 КК України та призначив їй покарання у вигляді штрафу в розмірі 850 грн.

Чи правильно судом було обрано основне покарання?

Задача № 5

Неповнолітній Л., будучи раніше судимим, в період іспитового строку вчинив новий умисний злочин за наступних обставин. Незаконно придбав без мети збуту у невстановленої слідством особи за 100 грн. особливо небезпечну психотропну речовину, котра представляє собою кустарно вироблений препарат із ефедрину, масою його сухого залишку 0, 196 г.

Дії Л. суд кваліфікував за ч. 2 ст. 309 КК України та призначив йому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі.

За попереднім вироком у Л. залишилося невідбуте покарання у вигляді 1 місяця.

Яким має бути остаточне покарання для Л.?

Задача № 6

15-річний Є. отримав в подарунок від батька автомобіль. З цієї нагоди син організував вечірку, запросивши своїх однокласників. Випивши велику кількість спиртного, підлітки вирішили покататися по нічному місту. Батько Є., почувши це, забрав ключі від машини. У сварці, що виникла між батьком і сином, Є.-молодший схопив кухонний ніж і наніс батьку 8 проникаючих ножових поранень в область шиї і живота. Від отриманих пошкоджень батько через 40 хвилин помер.

Вирішите питання про кримінальну відповідальність Є., якщо у момент вчинення злочину він був: а) осудний; б) страждав психічним розладом, що не виключає осудності; в) неосудний.

Чи можливе застосування до Є. покарання у вигляді довічного позбавлення волі?

Задача № 7

15-річний Т. звинувачувався у тому, що пізно ввечері, близько 23:00, під приводом здійснення дзвінка отримав від Б. його мобільний телефон «Соні еріксон W 700 I», вартістю 954 грн. 55 коп. Після чого, Т. не маючи наміру повертати вказаний мобільний телефон, заволодів ним шляхом обману.

Т., який раніше був не судимим, свою вину визнав повністю, щиро покаявся у вчиненому, активно сприяв розкриттю даного злочину і повністю відшкодував завдані ним збитки.

На якій підставі Т. має бути звільнений судом від кримінальної відповідальності: із застосуванням ст. 45 КК України чи із застосуванням ст. 97 КК України? Відповідь обґрунтуйте.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-05; просмотров: 73; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты