Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Склад артилерійського пострілу.




До складу пострілу входять:

- підривник (постріли з осколково-фугасними та кумулятивно-осколковими снарядами);

- снаряд;

- гільза;

- бойовий заряд;

- засіб запалення бойового заряду (капсульна втулка КВ-5У);

- додаткові елементи.

 
 

 

 


Рис. 1. Артилерійський постріл

 

Підривник – елемент пострілу, призначений викликати дію снаряду в певній точці траєкторії або після зустрічі з перешкодою.

Снаряд – елемент пострілу, призначений для польоту до цілі та ураження цілі (або створення умов для ураження цілі іншими засобами).

Гільза елемент пострілу призначений для розміщення бойового заряду, капсульної втулки та додаткових елементів пострілу, з’єднання снаряда з зарядом, захисту елементів пострілу від зовнішньої дії та для обтюрації порохових газів в стволі під час пострілу.

Бойовий заряд – елемент пострілу, призначений для створення тиску в каналі ствола, необхідного для надання снаряду певної початкової швидкості.

Підривник – елемент пострілу, призначений викликати дію снаряду в певній точці траєкторії або після зустрічі з перешкодою.

Засіб запалення бойового заряду – капсульна втулка КВ-5-У - елемент пострілу, призначений запалення бойового заряду. Вона вкручується в дно гільзи і при ударі бойка відбувається спрацювання капсуля-підпалювача, гази від якого піднімають обтюруючий конус і запалюють порохову петарду. Порохові гази петарди притискують обтюруючий конус назад до корпуса і викликають запалення підпалювача, а за ним і бойового заряду.

Додаткові елементи

До додаткових елементів відносяться:

- підпалювач;

- полум’ягасник;

- флегматизатор;

- розміднювач;

- фіксуючий пристрій.

Підпалювач – додатковий елемент пострілу, призначений для підсилення дії засобу запалення бойового заряду, надійного та одночасного його запалення.

Полум’ягасник – додатковий елемент пострілу, призначений для зменшення дульного та зворотного полум’я.

Розміднювач – додатковий елемент пострілу, призначений для зменшення обміднення каналу ствола.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-05; просмотров: 155; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты