Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Звичайний режим перегляду




PowerPoint дозволяє створювати презентації з дуже великою кількістю слайдів. Щоб керувати цим величезним обсягом інформації, програма пропонує 5режимів перегляду:

1. (Обычный) – звичайний варіант перегляду;

2. (Структура) – режим, що відображає текстовий зміст презентації і призначений для введення і редагування тексту;

3. (Слайды) – режим, у якому зручно конструювати і коректувати окремі слайди;

4. (Сортировщик) –режим, що демонструє мініатюри всіх слайдів, рівномірно розташовані у вікні перегляду;

5. (Показ слайдов) – режим, призначений для демонстрації створеної презентації.

Звичайний варіант перегляду поєднує режими слайдів, структури і заміток, що допомагають доповідачу орієнтуватися в матеріалі під час ведення презентації. Переключення з одного режиму в інший, а також запуск перегляду слайдів здійснюється простим щигликом на одній з п'яти кнопок, розташованих у лівому нижньому куті вікна презентації (рис. 1.4).

 

 
 


Рис. 1.4. Кнопки вибору режиму перегляду презентації

 

1. Спробуйте по черзі клацнути на перших чотирьох кнопках, спостерігаючи за презентацією в одному з режимів перегляду.

2. Клацніть на лівій кнопці, щоб повернутися у режим "Обычный". У цьому режимі (див. рис. 1.3), що автоматично включається при створенні порожньої презентації чи презентації на основі шаблона дизайну, вікно документа поділене на три області: область слайда, поле структури й область заміток. Перша з них (праворуч) завжди містить загальний вид поточного слайда. Розташована ліворуч область структури презентації є зменшеною копією режиму структури. У правій нижній частині вікна презентації знаходиться область заміток. Сюди можна ввести пояснювальний текст, що не з'являється на самому слайді, але який можна вивести на екран у режимі заміток, готуючи замітки доповідача чи роздрукувати поруч з відповідним слайдом.

3. Співвідношення розмірів областей звичайного режиму перегляду можна змінити. Для цього помістіть покажчик миші на границю між областями, щоб значок покажчика перемінився на стрілку с двома протилежно спрямованими наконечниками – «, натисніть кнопку миші і перетягніть лінію границі. Підібравши потрібний розмір, відпустіть кнопку миші.

У звичайному режимі, як і в більшості інших режимів перегляду, у вікні PowerPoint присутні три панелі інструментів. Вгорі ліворуч розташована панель (Стандартная). Її інструменти виконують операції відкриття і збереження презентацій, копіювання і вставки вмісту, додавання слайдів й об'єктів. Праворуч від неї знаходиться панель інструментів (Форматирование). Вона дозволяє змінювати шрифт і накреслення виділеного тексту, форматувати абзаци і списки, вбудовувати ефекти анімації. Про панель інструментів (Рисование), розташованої в нижній частині вікна, ми поговоримо у підрозділі 1.3.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-11-13; просмотров: 76; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.01 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты