Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Настроювання оглядача




Рис. 3.1. Вид вікна оглядача IE 6.0, у якому показане призначення кнопок на панелі інструментів та завантажена головна сторінка Web-вузлу Верховної ради України

Вид оглядача IE 6.0 в одному з варіантів її настроювання наведено на рис. 3.1.

1. Програма має стандартний для Windows-додатків вигляд: у верхній частині екрана розташоване Главное меню, нижче – панель інструментів, під нею – рядок URL, нижче – інформаційне вікно оглядача, під ним – інформаційний рядок оглядача, що показує стан процесу завантаження Web-сторінки (коли у ній з'явиться слово Готово – сторінка завантажена), у правому верхньому куті – відомі вам звичайні три кнопки управління станом і розмірами вікна програми.

За допомогою цієї програми можна настроювати розміри вікна, вигляд панелі інструментів, тип, кольори, розмір шрифтів та інші характеристики інформації, що представляється в інформаційному вікні. Настроювань дуже багато, нижче розглядаються тільки деякі з них. Викликати вікно настроювань можна, виконавши команду Вид > Свойства.


3.1.5. Поняття про відкриття Web-сторінок і пошукові системи

В адресне поле оглядача можна вводити не повну адресу комп'ютера (URL), а тільки його частину, що починається з букв www. Наприклад, можна вводити не http://www.podrobnosti.ua, а тільки podrobnosti.ua, інше оглядач допише автоматично.

Існує два рівноцінні варіанти збереження адреси сторінки, що сподобалася:

· виконати команду Избранное, Добавить в;

· клацнути по кнопці Избранное на панелі інструментів (див. рис. 3.1), ліворуч з'явиться панель Избранное,далі – Добавить.

Якщо Web-сторінка довго не відкривається (більш 3-4 хв.), можна перезавантажити адресу. Для цього треба клацнути по кнопці Остановить(перервати завантаження), потім по кнопці Обновить. Іноді (але не завжди!) це призводить до прискорення завантаження сторінки.

Слід зазначити, що покажчик миші в області гіперпосилання завжди набуває вигляду символу: G.

Відкрити документ за адресою, зазначеною у гіперпосиланні, можна, натиснувши один раз ліву кнопку миші на гіперпосиланні. У результаті у поточне вікно оглядача буде завантажений цей документ.

Для відкриття документа в новому вікні, не закриваючи поточне вікно, треба натиснути праву кнопку миші (покажчик миші – на гіперпосиланні) і виконати команду <Открыть в новом окне> або простіше – натиснути кнопку Shift та клацнути лівою кнопкою миші. Не рекомендується відкривати багато вікон (більше двох-трьох), тому що це може привести до гальмування роботи програми.

Повернутися на попередню сторінку можна, клацнувши по кнопці Назад на панелі інструментів.

Змінити кодування символів – якщо на екрані з'явилися символи, що не читаються, можна виконати командуВид>Кодировка і вибрати іншу систему кодування.

Робота оглядача з Web-сторінками в режимі off-line

Якщо при перегляді Web-сторінок у режимі on-line, тобто реально в Інтернеті, відкривалися за гіперпосиланнями інші Web-сторінки, то й у режимі off-line це буде виконуватися. Деякі Web-сторінки можуть не відкриватися. Це означає, що обсяг Web-сторінок, які зберігаються у журналі, більший, ніж розмір дискового простору, відведеного вами під тимчасові файли Інтернету. Відкриватися будуть тільки останні сторінки, що ви переглядали, і сумарний обсяг яких не перевищує розміру тимчасових файлів Інтернету.

3.1.6. Стандартні можливості Windows-додатків в оглядачі.

Для збереження Web-сторінок треба виконати команду Файл, Сохранить как,

Рис. 3.2. Вікно для збереження Web-сторінки.

потім у відповідне поле ввести ім'я файлу, що зберігається, обрати папку, у якій хочете зберегти цей файл (можна створити нову папку для збереження з допомогою кнопки "Создать папку" – ), і тип файлу, у якому хочете зберегти інформацію, а потім клацнути по кнопці Сохранить. Зберігати файл можна у форматах:

· "Веб-страница, полностью" – усе, що є на сторінці.

· "Веб-страница, только HTML" – тільки текстова інформація, без малюнків.

· "Текстовый файл" – документ типу .txt.

· "Веб-архив для электронной почты" – документ для подальшого пересилання електронною поштою.

У першому випадку в папці, де зберігається інформація, крім HTML-файлу з'являється однойменна папка з файлами малюнків та інших об'єктів зі збереженої Web-сторінки.

Для збереження малюнків з Web-сторіноктреба навести покажчик миші на малюнок, клацнути правою кнопкою і виконати команду Сохранить рисунок как, а далі виконати дії, аналогічні зазначеної в попередньому абзаці, тобто задати ім'я, задати тип файлу і вказати, у якій папці варто зберегти малюнок.

3.1.7. Електронна пошта та її використання.

Як і кожна мережева служба, електронна пошта в Інтернет реалізується за допомогою пари програм клієнт-серверу і протоколу взаємодії між ними. З боку Інтернет працює програма-сервер, а з боку споживача – програма-клієнт. Користувач комп'ютера, підключеного до Інтернет має можливість працювати з двома видами пошти. Це класична електронна пошта, заснована на Інтернет-протоколах SMTP і POP3, що називається E-Mail. Для використання цього виду електронної пошти потрібно використовувати програму-клієнт MS Outlook Express, що встановлюється разом із операційною системою MS Windows, чи іншу.

Поряд з E-mail в останні роки сильно розвинулася інша система електронної пошти, що заснована на службі WWW і має назву Web-mail. Це не самостійна служба, а сервіс, реалізований засобами служби World Wide Web на основі протоколу HTTP. З боку Інтернет цей сервіс підтримується звичайними Web-серверами (наприклад www.ua.fm, www.meta.ua, www.yandex.ru та на інших), а на клієнтській стороні користувача для роботи з ним досить мати звичайний Web-оглядач (наприклад MS Internet Explorer). Це зручно для тих, хто добре освоїв роботу з Web-браузером і не вимагає додаткових витрат часу на освоєння специфічних програм електронної пошти. Крім цього, можна працювати з поштою, тобто відправляти, одержувати і виконувати перегляд своєї поштової скриньки у будь-якому місці світу, де є доступ до Інтернет. Для багатьох ця зручність стала вирішальним аргументом за використання Web-mail у своєму житті.

Загальний порядок роботи з електронною поштою Web-Mail полягає в такому:

· Насамперед, створюється обліковий запис на Web-вузлі, що підтримує Web-Mail. Підключення до нього виконується звичайним переходом по URL-адресі за допомогою оглядача (браузера). Реєстрація виконується заповненням HTML-форми на одній з Web-сторінок.

· Підготовка і відправлення поштового повідомлення виконується заповненням полів відповідних форм. Далі повідомлення передається по заданій адресі. Створені повідомлення фактично є документами HTML і можуть бути переглянуті в будь-якому браузері.

· Повідомлення, отримані на адресу Web-Mail, зберігаються на сервері, разом із поштовою скринькою, як звичайні Web-сторінки. У разі необхідності їх можна скопіювати на твердий диск комп'ютера, хоча робити це зовсім не обов'язково.

Електронна пошта має низку переваг порівняно зі звичайними способами передачі повідомлень (традиційна пошта або факсимільний зв'язок):

· Оперативність і легкість використання

Електронна пошта – це глобальна система, що дозволяє передавати лист в будь-яке місце світу за лічені хвилини, незалежно від часу доби. Відправлення й прийом повідомлень електронної пошти не вимагають глибоких знань комп'ютерних технологій, завдяки чому цей сервіс широко застосовується не тільки в бізнесі, але й для особистого спілкування. Крім того, сучасні умови вимагають оперативного реагування на процеси, що відбуваються в бізнесі. Електронна пошта дозволяє збирати інформацію, приймати рішення й доводити їх до різних підрозділів компанії й партнерів по бізнесу.

· Доступність практично в будь-якому місці

Головна перевага електронної пошти – її доступність. Стрімкий розвиток електронних комунікацій, в остаточному підсумку, призведе до того, що "глобальна павутина" покриє всю земну кулю.

· Універсальність форматів листів і вкладень

Зручність використання електронної пошти полягає в тому, що вона здатна "переносити" більші обсяги інформації різних форматів даних. В одному листі можуть бути одночасно передані графічна, відео, текстова інформація, файли баз даних, додатків і т.п.

· Дешевизна сервісу

Відправити електронний лист значно дешевше, ніж звичайний або зробити міжміський, тим більше міжнародний телефонний дзвінок. Електронна пошта дозволяє розсилати листа відразу кільком адресатам без додаткових витрат.

· Надійність і швидкість інфраструктури доставки

Оскільки електронна пошта пересилається безпосередньо із сервера відправника на сервер одержувача каналами Інтернет, цей процес протікає швидко, навіть якщо ці сервери розташовані на протилежних сторонах земної кулі. Фактично на передачу текстового повідомлення, наприклад, з України в Америку потрібно не більше 1-2 хвилин.

· Використання для обробки електронної пошти прикладного спеціального програмного забезпечення

Електронний характер листа дозволяє проводити його обробку за допомогою додаткового програмного забезпечення. При цьому види обробки електронної пошти залежать від характеру діяльності організації. Це може бути: створення бази даних електронної пошти, формування різних звітів, проведення аналізу діяльності компанії й т.п. Все це дозволяє створити єдину систему керування документообігом, повністю інтегровану з іншими інформаційними процесами в компанії.

3.2. Практичне Знайомство з глобальною мережею Інтернет. Освоєння основних навичок пошуку та збереження інформації, знайденої у Інтернет

ПЕРЕЛІК ПИТАНЬ, ЩО ПІДЛЯГАЮТЬ ВИВЧЕННЮ:

· Робота з оглядачем (браузером) Microsoft Internet Explorer

· Пошук інформації в Internet.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-11-13; просмотров: 82; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты