Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Клас 4. Власний капітал




Рахунки класу 4 "Власний капітал" застосовуються для обліку фондів у необоротних активах, у малоцінних та швидкозношуваних предметах та у фінансових інвестиціях.

40 "Фонд у необоротних активах"

На субрахунку 401 "Фонд у необоротних активах за їх видами" обліковуються вкладення у фонд основних засобів, інших необоротних матеріальних активів та нематеріальних активів (з урахуванням зносу), що перебувають у безпосередньому розпорядженні установи.

На субрахунку 402 "Фонд у незавершеному капітальному будівництві" обліковуються витрати за виконаними будівельно-монтажними роботами з капітального будівництва (виготовлення, створення), добудівлі, поліпшення (дообладнання, реконструкція, модернізація) об'єктів необоротних активів, які на дату балансу не введені в експлуатацію.

41 "Фонд у малоцінних та швидкозношуваних предметах"

На субрахунку 411 "Фонд у малоцінних та швидкозношуваних предметах за їх видами" обліковується вартість малоцінних та швидкозношуваних предметів, що перебувають у безпосередньому розпорядженні установи і термін експлуатації яких не перевищує один рік.

42 "Фонд у фінансових інвестиціях"

Рахунок 42 "Фонд у фінансових інвестиціях" призначено для обліку і узагальнення інформації про суми внесків у підприємства державного, комунального секторів економіки, які належать до сфери управління установи, та фінансових інвестицій у цінні папери.

Рахунок 42 "Фонд у фінансових інвестиціях" має такі субрахунки:

421 "Фонд у капіталі підприємств";

422 "Фонд у фінансових інвестиціях у цінні папери".

За кредитом рахунку 42 "Фонд у фінансових інвестиціях" відображається збільшення фінансових інвестицій, за дебетом - їх зменшення (вилучення).

43 "Результати виконання кошторисів"

Рахунок 43 "Результати виконання кошторисів" передбачений для визначення результату виконання кошторису установи, як за загальним, так і за спеціальним фондами, за результатами звітного року.

Рахунок 43 "Результати виконання кошторисів" має такі субрахунки:

431 "Результат виконання кошторису за загальним фондом";

432 "Результат виконання кошторису за спеціальним фондом".

44 "Результати переоцінок"

Рахунок 44 "Результати переоцінок" призначено для узагальнення інформації про суми дооцінки (уцінки) матеріальних, нематеріальних і фінансових активів, яку здійснюють у випадках, передбачених законодавством, а також курсові різниці за операціями в іноземній валюті.

Рахунок 44 "Результати переоцінок" має такі субрахунки:

441 "Переоцінка матеріальних активів";

442 "Інша переоцінка".


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-11; просмотров: 76; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты