Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Задача № 3. Свиридова С. пред’явила позов проти колишнього чоловіка Басова О.А




Свиридова С. пред’явила позов проти колишнього чоловіка Басова О.А. про повернення піаніно, яке за її твердженням було придбано нею до вступу у шлюб.

Довідавшись про виниклу суперечку між колишнім подружжям, бюро прокату звернулося в суд з вимогою про визнання за ним права власності на піаніно.

У позовній заяві бюро прокату було зазначено, що піаніно взято Басовим О.А. у бюро прокату в оренду для навчання дитини грі на музичному інструменті. Оскільки чоловік і жінка змінили адресу, переїхавши в інший район, бюро прокату не мало можливості витребувати піаніно в обумовлений термін.

Визначите правове положення учасників процесу.

 

Задача № 4

Прокурор пред’явив у суді позов в інтересах Пушкова С.М. до Військово-страхової компанії про стягнення на його користь страхової суми в розмірі 20 тис. грн.

У позовній заяві прокурора було зазначено, що Пушков С.М. є інвалідом I групи внаслідок поранення, отриманого їм у період проходження військової служби.

У судовому засіданні прокурор відмовився від позову і просив припинити провадження по справі. Присутній у залі судового засідання Пушков С.М. стверджував, що відбулося непорозуміння, і заперечував проти припинення справи. При цьому Пушков С.М. вважає суму позову заниженою і просив збільшити розмір позовних вимог до 200 тис грн.

Визначте процесуальне положення прокурора.

Яке процесуальне положення займає Пушков С.М.?

Задача № 5

Прокурор пред’явив позов про позбавлення Новікових батьківських прав по відношенню до їх дітей. У позовній заяві було зазначено, що батьки не займаються вихованням дітей, не працюють. Останнім часом у квартирі стали постійно проживати родичі, які приїжджають для здійснення торговельних операцій. Неодноразові звернення сусідів та бабусі дітей у відділення міліції не дали позитивних результатів.

Хто повинен бути притягнутий до участі у даній справі в захист інтересів дітей?

Задача № 6

Спілка захисту прав споживачів брало участь у справі за позовом Євдокімова О. до організації “Рейнфорд” про стягнення вартості кольорового телевізора, що має заводський дефект, і відшкодування моральної шкоди. Від імені відповідача в суді виступали начальник юридичного відділу організації “Рейнфорд” і адвокат. Крім того, у розгляді справи особисто брав участь і Генеральний директор цієї організації.

Чи можлива участь у суді двох представників, що виступають від імені відповідача ?

Яким чином повинні бути оформлені повноваження представників і Генерального директора?


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-11; просмотров: 76; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты