Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Прийом та повернення дерев'яної, картонної і скляної тари




При прийомі продовольства, що надходить на адресу військової частини чи продовольчого складу оперативного командування, одночасно з перевіркою кількості і якості продуктів перевіряється і стан тари: відповідність її стандарту чи технічним умовам, наявність і правильність маркірування й відповідність її супровідним документам. При прийманні вантажу від органів залізничного (водного) транспорту виявлені невідповідності супровідним документам дають підставу для витребування комерційного акта, а при централізованому підвозі автомобільним транспортом - для складання акта. Військові частини дерев'яну й картонну тару, що звільнилася з-під продовольства, зобов'язані використати за прямим призначенням чи повернути цю тару довольчому складу чи безпосередньо постачальнику, чи здати найближчому тароремонтному підприємству.

Дерев'яна і картонна тара по прямому призначенню використовується військовими частинами як тара внутрішнього обігу (для збереження і транспортування продовольства); на заміну і ремонт тари, непридатної для подальшого збереження продовольства; на забезпечення видачі й відправлення продовольства більш дрібними партіями; для створення обігового запасу тари.

Використана військовими частинами по прямому призначенню дерев'яна і картонна тара зараховується військовим частинам як здана (повернута) тара.

Здача (повернення) тари провадиться продовольчими складами оперативного командування, чи безпосередньо постачальникам, чи тароремонтним підприємствам за вказівкою продовольчої служби оперативного командування чи складу, що забезпечує. Тара, що вимагає ремонту, перед, здачею повинна бути відремонтована. Вартість ремонту тари відноситься за рахунок засобів: у військових частинах - по § 2 статті 6, а на центральних і продовольчих складах оперативного командування - по § 21 статті 86 кошторису Міністерства оборони.

На тароремонтні підприємства тара здається в міру звільнення й нагромадження її до норми навантаження на автомобіль, але не пізніше 10 днів після її звільнення з-під продовольства. При відвантаженні тари по залізниці (водним транспортом) вона здається в міру нагромадження її до норми завантаження контейнера, вагона, баржі. Здача військовою частиною шухлядної тари провадиться найближчим тароремонтним підприємствам, розташованим у радіусі до 70 км, а бочкової тари - у радіусі до 80 км. Якщо військова частина віддалена від найближчого тароремонтного підприємства далі цих відстаней, але знаходиться на тих же відстанях від станцій залізниць (пристаней), то тара, що звільнилася, відвантажується тароремонтному підприємству залізничним чи водним транспортом або передається найближчим місцевим споживачам по нарядах тароремонтного підприємства. Здача тари виробляється від імені продовольчого складу оперативного командування, до якого приписана військова частина.

Військові частини, що знаходяться за межами зазначених відстаней від тароремонтных підприємств, станцій залізниць, пристаней і продовольчих складів оперативного командування, можуть реалізувати на місці колишню у вживанні дерев'яну й картонну тару. Якщо військова частина знаходиться на значному віддалені від складу оперативного командування, то їй дозволяється здавати й відвантажувати дерев'яну й картонну тару тароремонтним підприємствам чи постачальникам від свого імені, по умовному найменуванню військової частини. Перелік таких військових частин оголошується наказом командуючого військами оперативного командування.

Здача зворотної дерев'яної й картонної тари провадиться за накладною військової частини, що виписується в трьох екземплярах: перший екземпляр здається тароотримувачу, другий - продовольчому складу оперативного командування, а третій залишається в справах військової частини. У накладній указуються найменування, кількість і якісний стан тари, що здається. На прийняту тару тароремонтне підприємство оформляє приймально-здавальний акт (накладну), у якому вказуються кількість, якісний стан і вартість прийнятої тари.

Військова частина не пізніше двох діб з моменту здачі чи відвантаження дерев'яної і картонної тари направляє продовольчому складу оперативного командування, від імені якого здана тара, наступні документи:

- при відвантаженні своїм транспортом - другий екземпляр накладної військової частини з оцінкою тароремонтного підприємства про прийом тари і приймально-здавальний акт (накладну) тароремонтного підприємства;

- при відвантаженні по залізниці чи водним транспортом - другий екземпляр накладної військової частини і квитанцію транспортної організації про приймання вантажу до перевезення.

Кошти, отримані за здану продовольчу тару, у тому числі й суми, що надійшли від тароотримувачей на відшкодування витрат по доставці тари, зараховуються на вид 41 перехідних сум «Засобу від реалізації продовольства, фуражу і продовольчої тари». Ці засоби не рідше одного разу на місяць перелічуються довольчому фінансовому органу на відновлення кредитів по § 2 статті 6 кошторису Міністерства оборони.

У випадках коли повернення тари погоджене сторонами, не здача продовольчими складами і військовими частинами зворотної дерев'яної чи картонної тари у встановлений термін спричиняє стягнення з них штрафу в розмірі двократної вартості незданої тари, виходячи з прейскурантних цін на нову. Стягнення штрафів не звільняє продовольчі склади і військові частини від повернення тари. При необґрунтованому відмовленні від прийому доставленої зворотної дерев'яної чи картонної тари підприємству-виготовлювачу, коли це повернення погоджене, продовольчий склад чи військова частина мають право стягнути з цього підприємства штраф у розмірі двократної вартості неприйнятої тари виходячи з прейскурантних цін на нову.

Списання дерев'яної тари, втраченої у результаті стихійних лих, виробляється порядком, установленим наказами Міністра оборони України.

Скляна тара, придатна для повторного використання, здається військовими частинами на продовольчі склади оперативного командування й бази, а при одноміському постачанні - постачальникам чи іншим організаціям за вказівкою постачальника.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-11-13; просмотров: 95; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты