Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


По інспекторським свідоцтвам та за рахунок винуватих.




 

Всяка втрата продовольчого майна, яка створена нестачею, порчею, крадіжкою, незаконною видачею, передчасним або незаконним списанням заноситься у книгу обліку нестач, яка ведеться начальником фінансової служби військової частини, списується з книг обліку матеріальних засобів продовольчої служби на основі наказу по частині.

Запис втрат в книгу нестач не звільнює начальника продовольчої служби від обов’язків добиватися законного списання витрат, які числяться по книзі нестач.

Пр всім видам втрат продовольчого майна на основі матеріалів адміністративного розслідування командир військової частини приймає рішення по утриманню вартості втраченого у встановленому законом розмірі або списанню за рахунок держави по інспекторським свідоцтвам.

З книги обліку сума втраченого майна списується начальником фінансової служби на основі інспекторського свідоцтва або по закінченні утримання вартості шкоди з винних осіб.

Інспекторське свідоцтво являється дозволом командира в обсязі предоставлених йому прав на списання за рахунок держави вартості втраченого продовольчого майна в наслідок знищення, передчасного зношення , коли неможливо утримання за шкоду повністю або частково з винних осіб.

Права командирів по видачі інспекторських свідоцтв відповідними керівними документами.

Для утримання інспекторського свідоцтва на списання майна представляється мотивоване ходатайство по команді. Матеріал на витрибування інспекторського свідоцтва оформлюється начальником продовольчої служби разом з начальником фінансової служби на основі матеріалів адміністративного розслідування та рішення командира військової частини.

Коли сума втрати продовольчого майна перевищує права командира, то він ходатайствує про видачу інспекторського свідоцтва перед вищестоящим командиром.

До ходатайства додається: виписка з книги обліку нестач, матеріали адміністративного розслідування, дізнання і кримінальна справа, довідка начальника фінансової служби про часткове відшкодування шкоди за рахунок винних осіб.

Крім того, залежно від окремих обставин до ходатайства повинні докладатися:

- завірена виписка з акту ревізії;

- копія рішення судового органу або постанови слідчого органу щодо кримінальної справи;

- копії наказів командування на знищення матеріальних засобів з метою недопущення захвату їх ворогом;

- копії наказів командування та письмові заключення фахівців на знищення заражених матеріальних засобів.

Ходатайство на отримання інспекторських свідоцтв командир частини може представити у випадках:

- витрати матеріальних засобів під час бойових дій та стихійного лиха;

- знищення або приведення у негідність матеріальних засобів по розпорядженню командування в цілях недопущення захвату їх ворогом, недопущення та ліквідації заразних захворювань;

- коли сума заподіяної шкоди перевищує суму, яку слідчі органи визначили до утримання з винного або перевищує суму коштів, яку можливо утримати з винуватого в адміністративному порядку;втрати матеріальних засобів, яка виникла при пожежах, катастрофах і аваріях, коли проти військовослужбовця не збуджуються кримінальна справа та відсутня основа для віднесення суми коштів за їх рахунок;

- відсутності чиїсь провини за шкоду, заподіяну державі;

- відмова суду в зиску, який правильно і своєчасно був наданий належному відповідачу;

- встановлення повної безнадійності взискання або при його незможності.

Мотивоване ходатайство, яке надійшло від командира військової частини до вищої інстанції, у обов’язковому порядку розглядається начальником продовольчої служби довольчого органу і з його зауваженнями про законність оформлення інспекторського свідоцтва представляється на підпис командиру, у якого воно витребовується.

Забороняється подавати інспекторські свідоцтва на списання предметів продовольчого майна у разі упередженого виносіння, витрат та крадіжок їх у військовослужбовців.

Інспекторське свідоцтво виписуєьтся у трьох екземплярах, з котрих:

- 1 екз. – надається військовій частині;

- 2 екз. – довольчому органу;

- 3 екз. – разом з матеріалами, які послужили основою для надання інспекторського свідоцтва, залишається у справах командира (начальника), який його надав.

- Інспекторське свідоцтво скріплюється гербовою печатко. І є основою для списання втрат з книги обліку нестач військової частини.

Столовий та кухонний посуд дозволяється списувати після закінчення термінів експлуатації і тільки за фактичним використанням, не збільшуючи кількості, але не більше, ніж належить списувати за рік, виходячи з встановлених термінів експлуатації, фарфоровий, скляний, пластмасовий та алюмінійовий емалірований посуд дозволяється списувати щомісячно в межах фактичного зносу, але не більше 1/12 кількості, яку потрібно списати за рік.

Приклад: середнє число тих, що харчуються в військовій частині, 960 чоловік. На 1 січня в їдальні військової частини було в наявності 1000 штук мисок алюмінійових з терміном експлуатації 4 роки, виданих у користування пртягом попередніх років. Цього року може бути списано, через те, що минув термін використання не більше, ніж 240 мисок (960/4=240), за місяць – 20, окільки практично використовується за прямим призначенням тільки 960 мисок. Решту 40 мисок видано в їдальню зверх норми і вважати, що вони природно списуватися не можуть. Якщо середнє чисдо тих, харчуються , становить 1000 осіб, а мисок на 1 січня використовувалося 960 штук, то до списання протягом року може бути допущено також не більше 240 штук (960/4). В цьому випадку списуються миски від фактичної їх кількості, яка була в користуванні на 1 січня. Визначення фактичної наявності посуду та інвентарю, непридатних для дальшого використання, проводиться внутрішньопревірочною комісією військової частини. Вибракуванню відлягає: емалірований посуд, коли неможливо його відремонтувати, ложки, виделки, ножі, коли вони повністю зносилися. Посуд, який відслужив установлений термін, але придатний для нормального використання, списувати не можна. Він має використовуватися за прямим призначення до повного зносу.

В акті комісія зазначає:

- кількість посуду для вибраковування;

- фактичну кількість вибракуваного посуду в залежності від його якісного стану;

- допустиму кількість посуду до списання відповідно до строку служби.

Акт затверджується командиром військової частини. Вибракуваний посуд та інвентар знімаються з вживання та здаються як металобрухт. В усіх випадках утрат посуду з вини посадових осіб або тих, що харчуються, передчасного зносу, псування або крадіжки, проводиться адміністративне розслідування з прийняттям відповідного рішення командиром частини.

Визначаючи вартість утрачених столового та кухонного посуду, устаткування та інвентарю, враховується фактичний знос майна залежно від тривалості його використання. Тривалість використання і фактичний знос визначаються: для втраченого майна (чи якого не вистачає) – від дати, коли це майно було придатне для використовування; непридатне для використовування, але не відслужило встановленого терміну – від дня найдавнішої видачі такого майна в користування.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-11-13; просмотров: 153; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты