Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Тема 7 Релігія і церква в Україні.




Дохристиянські вірування слов'ян. Хрещення Київської Русі, роль та доля українського православ'я. Сучасний стан релігійного життя в Україні.

Дохристиянські вірування слов'янських племен на території України. Язичницька культура та її вплив на традиційне православ'я. Становлення християнства на українських землях. Християнська церква в умовах татаро-монгольського, литовського та польського панування в Україні. Берестейська унія. Козацьке відродження традиційного православ’я . Втрата незалежності української православної церкви. Національне відродження - як основа релігійно-християнського відродження. Сучасне становище християнства в Україні. Нові релігійні течії та організації в Україні.

 

3. Засоби для проведення підсумкового контролю

Атестація студентів з дисциплін з формою контролю «залік» проводиться за результатами поточного контролю під час навчальних занять з урахуванням зарахованої індивідуальної контрольної роботи, домашніх завдань, які передбачені робочим навчальним планом.

1. Оцінка «відмінно» (А) ставиться у разі виконання всіх перелічених вище вимог. Відповідне і достатнє розкриття та захист індивідуальної роботи.

2. Оцінка «добре» (В, С) виставляється у випадку, коли завдання в цілому виконано з використанням головних вимог, але студентом допущені незначні помилки в назвах документів, статтях, незначних фактах, прізвищах тощо. Оцінка «добре» може бути виставлена у випадку неакуратного виконання робіт, невідповідного оформлення індивідуальної роботи. Недостатньо сумлінним виконанням домашнього завдання.

3. Оцінка «задовільно» (D,Е) виставляється в разі неповного висвітлення питань в індивідуальній роботі, недостатнього знання матеріалу.

4. Оцінка «незадовільно» (F, FХ ) виставляється у випадку коли: студент допускає грубі помилки у індивідуальній роботі; не виконав домашні завдання з навчальної дисципліни, що передбачені навчальним планом.

 

 

4.1. Питання до підсумкового контролю

Тема 1. Релігієзнавство як наука

1. Філософський сенс релігієзнавства.

2. Предмет і загально-теоретичні проблеми релігієзнавства.

3. Основні аспекти релігієзнавства як науки.

4. Основні релігієзнавчі концепції.

 

Тема 2. Релігія як соціальне явище

1. Науково-теоретичне і теологічне визначення сутності релігії.

2. Основні концепції походження релігії.

3. Релігія як сфера духовної культури людства.

4. Структура релігії як соціального явища.

5. Основні функції та загальне значення релігії як соціального явища.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-16; просмотров: 49; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты